Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves (WAVES) Yeni DAO Modelini Tanıttı: Token Airdrop’u İle Birlikte Geliyor

Waves (WAVES) kurucusu Sasha Ivanov, merkeziyetsiz otonom organizasyonlardaki (DAO) sorunları çözmek için yeni bir yönetişim modeli bulduğunu ve bu modelin bir airdrop ile beraber geleceğini duyurdu.

Sahsa Ivanov yaptığı açıklamada, DAO’lardaki manipülasyon riski ve seçmen ilgisizliğiyle alakalı sorunları çözebilecek bir yönetişim modeli bulduğunu açıkladı. Ivanov ayrıca bu modelle birlikte yeni bir token airdrop’u yapılacağını söyledi.

Basit token yönetişiminin kağıt üzerinde çekici göründüğünü ancak sonuçlar ele alındığında yetersizliğinin kanıtlandığını öne süren Ivanov, yönetişim modellerinde yerleşik yeterli hesap verebilirlik olmadan art niyetli aktörlere ve karar alma sürecini bozanlara karşı caydırıcı olunamayacağını belirtti. Kurucu, aksi takdirde bu aktörlerin yönetişimi oyunlaştırmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Kurucunun bu durumu değiştirmek için “Power Protokolü” adındaki bir dizi kuraldan ve teşvikten oluşan sistemi geliştirdi. Power Protokolü’nün, şeffaf ve verimli bir topluluk oluşturmak amacıyla temel performans göstergelerini (KPI) belirlemek ve ölçmek için tasarlandığı ve içerisinde finansal ödüller ve cezalar barındırdığı belirtildi.

Yeni protokol, sistemin POWER adlı yerel token’ının airdrop’u ile başlatılacak. Airdrop kriterlerine protokol topluluğu karar verecek. Waves’e ait Power DAO, bu sistemi kullanan ilk DAO olacak. Protokolün 2023 yılında piyasaya sürüleceği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

Yeni protokol kapsamında KPI’ı yüksek kullanıcıların finansal ödüllerle ödüllendirileceği aksi bir durumda ise stake edilen yönetişim tokenlarının bir kısmının silinmesi cezasıyla karşılaşılabileceği söyleniyor. Bu durumun yalnızca bazı ödülleri kazanmak için tekliflere olumlu oy veren yüksek sermayeli yatırımcıları caydıracağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!