Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wax, Amazon Haberini Duyurmasıyla Yüzde 40 Yükselişe Geçti

Bloomberg haberine göre Amazon Inc. spor kartları pazarı Dibbs’e yatırım yaptı. WAX’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sonrasında fiyatı %40 yükseldi.

Bloomberg haberine göre Dibbs, yeni sunduğu ticaret kartlarının belirli bir bölümünün alınıp-satılması hizmetiyle Amazon Inc.’den yatırım aldı. Dibbs daha öncesinde Foundry Group, Tusk Venture Partners, Courtside Ventures, Founder Collective gibi şirketlerden ve Kevin Love, Chris Paul gibi NBA oyuncularından da 16 milyon dolarlık yatırım almıştı. Amazon’un dahil olmasıyla ilgili finansal koşullarsa açıklanmadı.

Dibbs 2020 yılında; yüksek değerdeki kartları, NFT’ler ve küçük parçalar haline getirerek herkesin bu varlıklara sahip olabileceği şekilde listelemeye başladı. Ancak kullanıcı kartın fiziksel kopyasına sahip olmak istiyorsa ürünün bütün parçalarına sahip olması gerekiyor.

Vandenberg:

“Dibbs, Pokemon ve Magic gibi kart oyunlarına genişleyecek. Aynı zamanda kart dışı kategoriler hakkında da genişlemeyi düşünüyoruz. Kartlar bir şey, ama yalnızca bir şey. Bu kartlardan çok daha büyük olabilir.”

 

Sell With Dibbs kullanıcıların kartlarından gelir elde etmesini sağlıyor. Kartın özellikleri doğrulandıktan sonra fiziksel kopyası sigortalanıp bir kasada saklanmak üzere şirkete gönderiliyor. Şirkete gönderildikten sonra kart kullanıcının kişisel hesabına ekleniyor. Kullanıcı fiyatlandırma ve kartın kaç parçaya bölüneceği konusunda kendisi karar veriyor. Dibbs, yapılan bütün işlemlerden %2,9 komisyon alıyor.

Wax gelişmeyi Twitter hesabı üzerinden bugün (8 aralık) paylaşırken, Bloomberg aynı gelişmeyi 6 gün önce duyurmuştu. Paylaşım sonrası WAXP fiyatı %40 yükseliş gösterdi. Haber yazımı sırasında WAXP fiyatı 0,61 dolardan işlem görüyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!