Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WazirX Bir Haftada Ona Katladı, Borsada Sorun Yaşandı

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından WazirX’in kendi tokenı, geçtiğimiz bir hafta içinde %1.000’den fazla değer kazandı. Kendi NFT platformunu kurarak gündeme gelen borsa, bugün bazı teknik sorunlar yaşamaya başladı.

WazirX, 5 Nisan’da non-fungible token (NFT) alım-satımı için yeni bir platform kurduğunu açıkladı. Hindistanlı sanatçılar, tasarladıkları NFT’leri şirkete herhangi bir listeleme ücreti ödemeden bu platformda satışa çıkarabilecekler.

2 dolardan 5 dolara çıktı

Binance’in 2019 yılında satın aldığı WazirX, günlük 350 milyon dolarlık hacmiyle ülkesinin en büyük kripto para borsalarından biri haline geldi. CoinGecko verilerine göre borsanın günlük hacmi, bu yılın ilk çeyreğinde 14 milyon ile 141 milyon dolar arasında değişiyordu.

WazirX CEO’su Nischal Shetty, bunun Hindistan’daki bir kripto para borsasının bir gün içinde tek başına elde ettiği en büyük hacim olduğunu söyledi. CoinDesk’in haberine göre borsanın 1.8 milyon kullanıcısı var.

Şirket, maksimum arzı 1 milyar olan WRX adlı bir token geliştirdi. Borsada pratik amaçlarla kullanılabilen token, 24 saatte 2,39 dolardan 5,80 dolara yükseldi. WRX, geçen hafta 0,52 dolardı.

Borsaya “çılgın” yük binmeye başladı

Ülkedeki yatırımcılar, kripto para işlemlerinin yasaklanmasından endişelenirken hükümet henüz bu yönde bir adım atmadı ve sektör hakkında araştırma yapmayı sürdürüyor. Hindistan İnternet ve Mobil Derneği (IAMAI) üyesi Sohail Merchant, kripto paraların ülkede “daha fazla kabul görmeye ve tanınmaya” başlamış olabileceğini düşünüyor.

WazirX CEO’su, olası bir yasağa “Hindistan kripto para istiyor” sloganı ile karşı çıkıyor. Fakat yerel pazarın büyümesi, borsanın altyapısını zorlamaya başladı. 4 Nisan akşamı, o ana dek daha önce hiç olmadığı kadar fazla trafik alan borsa, teknik sorunlar yaşadı.

Borsa yönetimi, bu sorunları çözebilmek adına bugün yarım saatlik bir bakım çalışması yapılacağını duyurdu. Mobil uygulamadaki ve web sitesindeki sorunlar, bakım sonrası devam etti. Shetty, “Siz ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın, sistemin üstüne bazen çılgın miktarlarda yük biniyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!