Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Web3 Projesi Espresso Systems 32 Milyon Dolar Topladı

Web3 uygulamalarının ölçeklenmesi için çalışmalar yapan Espresso Systems’ın lansmanı bugünkü 32 milyon dolarlık fonlama duyurusuyla yapıldı.

Bugün tanıtılan Espresso Systems adlı yeni proje, Greylock Partners, Electric Capital ve bunlara ek olarak Sequoia Capital, Blockchain Capital ve Slow Ventures’dan toplamda 32 milyon dolar fonlama aldı.

Projeyi destekleyen isimler arasında Polychain Capital, Alameda Research, Coinbase Ventures, Gemini Frontier Fund, Paxos ve Terraform Labs de yer alıyor.

Espresso Systems ekibi, bu fonlamayı Web3 uygulamalarını iyileştirecek yeni çözümler bulmak, bunları geliştirmek ve uygulamaya koymak için kullanmayı planlıyor.

Espresso Systems, merkeziyetsiz bir proof-of-stake protokolünü zk-rollup mekanizmasıyla entegre ederek kullanıcılara hızlı ve düşük maliyetli şekilde işlem yapma imkanı sunmayı hedefliyor.

Projenin ayrıca Configurable Asset Privacy for Ethereum (CAPE) olarak adlandırılan ve blockchainde kendi dijital varlığını ihraç eden kişilere, ihraç ettikleri varlıkların transferine ilişkin hangi bilgilerin, kimler tarafından görüntülenebileceğini belirleme fırsatı sunan bir aplikasyonu bulunuyor.

Bu uygulama aracılığıyla bir işlemin maddi değerinin, gönderici/alıcı bilgilerinin gizliliğine dair ayarlamalar yapılabiliyor.

Espresso Systems’ın CEO’su Ben Fisch, aldıkları fonlamanın ardından, “Bugünkü lansman, Espresso Systems için sadece bir başlangıç. Web3 aplikasyonlarının işlem ücretlerini düşürmesi ve gizlilik konusunda daha fazla esneklik sunması gerekiyor. Merkeziyetsiz uygulama kullananların ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiğimiz çözümleri paylaşmaya başlayacak olmaktan ötürü heyecanlıyız.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!