Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WeChat, CBDC Dijital Yuan’ın Pilot Programına Dahil Oldu: 23 Şehirde Hizmete Girecek

Çin’in teknoloji devi Tencent Group’a ait sosyal medya platformu WeChat, ülkenin dijital merkez bankası parası (CBDC) dijital yuan’ın pilot programına dahil oldu.

1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan WeChat, Çin’in en yaygın kullanılan uygulamalarından biridir. WeChat’in 7 Nisan tarihinde yaptığı açıklamaya göre uygulama, Çin CBDC’si için 23 şehirde hizmete girecek şekilde pilot uygulamaya katıldı.

WeChat, uygulama içerisinde yemek siparişi vermek ve taksi çağırmak gibi olanaklara imkan sağlıyor. CBDC uygulaması kapsamında WeChat, 23 şehirde hizmete girecek şekilde ayarlanacak.

Çin medyasına göre CBDC kullanımı günden güne artıyor ve dijital yuan pilot programı geçtiğimiz haftalarda birçok şehirde hizmete girdi. Dijital yuan, şu anda başkent Pekin dışında Shenzhen, Suzhou, Xiongan, Chengdu, Şanghay, Hainan, Changsha, Xian, Qingdao, Dalian ve Kış Olimpiyatları konumlarında kullanılabiliyor.

Dijital yuan’ın pilot denemelerinin başarılı olduğu ve piyasa sürüldüğünden beri yaklaşık 14 milyar dolarlık hacme ulaştığı belirtiliyor.

WeChat, “kripto spekülasyonlarını” ve “ikincil NFT alım satımını” gerekçe göstererek NFT’ler ile ilişkili 10’dan fazla hesabı engellediğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!