Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wells Fargo Investment Institute Kripto Para Stratejisi Oluşturuyor

Wells Fargo Investment Institute, varlıklı müşterilerine sunmak üzere bir kripto para stratejisi oluşturuyor. Kripto para odaklı hizmetin, yalnızca kalifiye yatırımcılara sunulması planlanıyor.

Business Insider’ın haberine göre Wells Fargo Investment Institute Başkanı Darrel Cronk, araştırma ekibinin kripto para stratejisi için değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı.

Wells Fargo Investment Institute, kurumsal yatırımcılara yatırım tavsiyeleri, araştırma raporları ve yatırım stratejileri sunuyor.

Haziran ortasında hazır olması bekleniyor

Kripto para odaklı bir strateji için “aylardır” çalışmalar yürüten Wells Fargo Investment Institute, yatırımcıların haziran ayı ortasından itibaren bu hizmetten faydalanabilmelerini bekliyor.

Bu hizmetten yalnızca yıllık en az 200.000 dolar geliri olan ya da en az 1 milyon dolar serveti olan, kalifiye yatırımcılar yararlanabilecek.

İlgili strateji için yapılan araştırma ve durum tespit çalışmalarının, Greg Maddox yönetimindeki araştırma ekibinin global müdürü tarafından yönetildiği aktarıldı.

Wells Fargo’nun fikri neden değişti? 

Wells Fargo Investment Institute’un Reel Varlık Stratejileri Müdürü John LaForge, Aralık 2020’de müşterilere kripto paralara yönelik herhangi bir tavsiyede bulunmadıklarını açıklamıştı.

Ne var ki son zamanlarda yaşananlar, yöneticilerin fikrini değiştirmişe benziyor. Cronk, Insider’a verdiği demeçte şunları söyledi:

“Kripto para sektörünün, kendi gelişim süreci içinde artık geçerli bir yatırım varlığı olarak görülmesini sağlayan bir olgunluk aşamasına geldiğini düşünüyoruz.”

Wells Fargo Investment Institution, yine de kripto paralara her portföyde standart şekilde yer vermeyi önermiyor. Analistler, onu hala “alternatif yatırım” çatısı altında inceleyecek ve analiz edecekler. Kripto paraların, portföyünü çeşitlendirmek isteyen bazı yatırımcılar için iyi bir seçenek olabileceği belirtildi.

Regülasyon, teknolojik sorunlar, operasyonel riskler gibi noktaların üstünde duran Cronk, kripto paraların beraberinde “birçok risk” getirdiğini söyledi ve şöyle konuştu:

“Tüketicilerin korunması ve regülasyon bakımından, kripto para dünyası değiştikçe ona adapte olması gereken çok fazla unsur var. Yani, risk almadığımız söylenemez. Ama kripto paraların, buna ilgi duyan müşteriler için geçerli bir yatırım seçeneği olacağını düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!