Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Rekor Sayıda Long Pozisyon Tasfiye Oldu

Bitcoin fiyatı, bugün öğleden sonra 30.025 dolara kadar düştü ve rekor sayıda uzun pozisyonun tasfiyesine yol açtı. Bybt verilerine göre 24 saat içerisinde likidite olmuş pozisyonların toplam değeri, 8 milyar doları aştı.

Dünden bugüne %30’a kadar varan oranda değer kaybeden Bitcoin, 30.025 dolara kadar geriledikten sonra yeniden yukarı yönde hareket etti. Coinbsae’teki BTC/USD paritesi, yazım sırasında 34.078 dolara çıkmış durumda.

1 saatte 3 milyar dolar likidite oldu

Kripto para piyasasında görülen ani düşüş, yalnızca 1 saat içerisinde toplamda 3 milyar dolarlık pozisyonun likiditesini tetikledi. Sadece 15:00-16:00 aralığında 223 milyon dolarlık short; 3.04 milyar dolarlık long pozisyon tasfiye oldu.

Saat 16:00’yı geçtikten sonra tasfiye olan pozisyonların değeri ise şimdiden 1 milyar dolar seviyesinin üstüne çıkmış vaziyette.

24 saatlik zaman dilimi içerisinde toplamda 8.1 milyar dolar değerinde pozisyon, likidite oldu. Tüm bunların %89’unu long pozisyonlar oluşturdu. Bybt verilerine göre toplamda 730.000’den fazla kripto traderının pozisyonu etkilendi.

CryptoQuant verilerine göre Bitcoin özelinde sadece 1 saatte 10.525 long pozisyon tasfiye oldu. Aynı verilere göre bugün, rekor sayıda BTC long’u likidite oldu.

bitcoin-bybt-kripto-tasfiye

Bazı borsalarda işlemler aksamaya başladı

Kripto para piyasasındaki düşüş sırasında, Coinbase gibi bazı borsalara erişmekte zorluklar yaşandı. Aynı saatlerde, Binance “ağdaki tıkanıklıktan ötürü” Ethereum ve ERC-20 tokenları ile yapılan para çekme işlemlerini durdurma kararı aldı.

The Block ekibinden Larry Cermak, piyasadaki düşüşün “bazı fon ve piyasa yapıcıları patlatmış olabileceğini” düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!