Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Wells Fargo’nun Stablecoin’i, SWIFT’den Daha Hızlı ve Ucuz!”

Yıllar önce müşterilerine kripto para ödemelerini kabul etmeyi yasaklayan ABD’nin en büyük bankalarından Wells Fargo, bu hafta ortaya çıkan bir haberle kendi stabil kripto para birimini geliştirmeye başlaması ile gündeme geldi.

Wells Fargo Digital Cash isimli varlık temel olarak R3’ün Corda Enterprise isimli kurumsal blockchain yazılımını kullanacak ve ödemeyi yapan kişinin hesabındaki miktarı, ödemeyi alan kişinin hesabına sanki aynı bankadaymış gibi yönlendirebilecek.

Wells Fargo Yenilik Ekibi lideri Lisa Frazier konu hakkında yaptığı açıklamada bunun küresel ödeme devi SWIFT’e kıyasla çok daha hızlı ve ucuz olduğunu vurguladı.

”Dünya çapında para transferi yaptığımızda ve para değişimine ihtiyaç duyduğumuzda, SWIFT ve diğer bankalar gibi üçüncü partilere muhtaç oluyoruz. Bu uzun bir süreç ve her yapıldığında dış partiler ile iletişim kurma zorunluluğu doğuyor ki bu da çok fazla enerji ile çaba gerektiriyor.”

”Bizim kripto para birimimiz ise kesinlikle SWIFT’den daha hızlı, ucuz ve verimli.”

Wells Fargo’nun öncesinde başka bir dünya devi banka JPMorgan da kendi kripto para birimini test etmeye başladığını açıklamıştı. Özellikle benzer işleve sahip bir ağı olan Ripple’ın, Wells Fargo ile JPMorgan’ın kripto paralarından sonra ciddi bir düşüş yaşayacağı tahmin edilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment