Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock CEO’su Hisselerini Satıp Kripto Para Yatırımı Yapma Kararı Aldı!

Ağustos ayında perakende devi Overstock bünyesindeki CEO‘luk görevinden istifa eden Patrick Byrne, 20 yıl önce kurduğu e-ticaret şirketindeki yüzde 13’lük hissesini satıp, kripto para birimi ve değerli maden satın alma kararı verdiğini açıkladı.

DeepCapture.com isimli blog sitesinde bir gönderi yayınlayan eski CEO, hafta sonuna kadar bütün varlıklarını ”ekonomik konjonktür karşıtı bir şekilde” yatırım yapma için kullanacağını duyurdu. Byrne, söz konusu yatırımının altın, gümüş ve kripto paralardan ibaret olacağını da paylatşı.

Overstock ve Kripto Para Geçmişi

Overstock aslında kripto para ödemelerini kabul eden ilk firmalardan birisi oldu ve tZero menkul kıymet alım satım platformunu da piyasaya sürdü. Byrne aslında kripto paralar konusunda ”zamanının ötesinde” birisi olarak bilinirdi ve görünüşe göre bu konuda çok ileriye gitmiş olabilir. Ünlü CEO kendisine kripto paralar konusunda yapılan baskının istifa etmesinin en büyük sebeplerinden olduğunu vurguladı.

Byrne Temmuz ayında kripto para sektöründen elde ettiği pay ile Overstock’un hisse fiyatını 52 haftanın en yüksek seviyesine çıkarmıştı ancak CEO’nun gelecekteki planı ortaya çıkınca hisseler yarı yarıya düşüş yaşadı.

Eski CEO açıklamasının devamında bundan SEC’i sorumlu tuttu ve SEC üyelerinin birçok bilgiyi Wall Street içerisindeki dostlarına sattığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment