Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Polisinin Kenevir Çiftliği Diye Bastığı Yerde Kaçak Elektrikle Bitcoin Madenciliği Yapıldığı Ortaya Çıktı

İngiliz polisi, gelen ihbarlar üzerine kenevir çiftliği olarak kullanıldığından şüphelenilen bir fabrikaya operasyon düzenledi. Kenevir yetiştirildiği düşünülen tesiste aslında kaçak elektrikle Bitcoin madenciliği yapıldığı ortaya çıktı.

West Midlands polisi, dün resmi sitesinden bir duyuru yayınlayarak geçen hafta düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı. Açıklamaya göre kenevir yetiştirmek için kullanıldığından ve bir uyuşturucu şebekesiyle bağlantılı olduğundan şüphelenilen tesise, 18 Mayıs günü operasyon düzenlendi.

Kenevir çiftliği olduğundan şüphelenildi

Polis, gelen ihbarların ardından Great Bridge Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tesis hakkında inceleme başlattı. Tesise gün içerisinde farklı saatlerde çok fazla kişinin girip çıktığı ve tesisin etrafında çok fazla kablo ile havalandırma borusu olduğu tespit edildi.

Binayı bir polis drone’u ile kontrol eden yetkililer, tesis içerisindeki sıcaklığın normalin üstünde olduğunu gördüler. Polis, “Tüm bunlar, kenevir çiftliklerinin tipik özellikleri.” diyerek buranın yasa dışı kenevir yetiştiriciliği için kullanılıyor olabileceğinden şüphelendi.

Yaklaşık 100 tane madencilik cihazı bulundu

Tesise operasyon düzenleyen West Midlands polis ekipleri, fabrikanın içerisinde Bitcoin madenciliği yapmak için kullanıldığı belirtilen yaklaşık 100 tane cihaz buldu. Sandwell Polis Çavuşu Jennifer Griffin, şunları söyledi:

“Beklediğimiz şey, kesinlikle bu değildi. Her şey, (burada) kenevir yetiştirildiğine işaret ediyordu ve sanırım West Midlands’ta ikinci kez böyle bir kripto para madenciliği tesisine denk geliyoruz.”

crypto-mine-west-midland
Görsel: West Midlands polisi

Polis, ekipmanlara el koyduktan ve Western Power yetkilileri ile görüştükten sonra burada Bitcoin madenciliği yapmak için kaçak elektrik kullanıldığını öğrendi. Elektrik açısından zararın, binlerce sterlinle ölçüldüğü aktarıldı.

Polis Çavuşu Griffin, Bitcoin madenciliği yapmanın değil, kaçak elektrik kullanmanın suç olduğunu vurguladı. Operasyon anında tesiste kimse olmadığı için herhangi bir tutuklama yapılmadı. Polis, tesisteki cihazlara el koydu.

bitcoin-madenciligi-west-midlands
Görsel: West Midlands polisi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!