Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Western Union Ripple’ın Altyapısını Test Etmeye Başladı

Finans dünyasının önde gelen isimlerinden Western Union, Ripple destekçilerini sevindirecek yeni bir adım atıyor.

Alanının en büyük isimlerinden biri olan Western Union kısa bir süre önce Ripple altyapısını test etmeye başladığını açıkladı. Şirket adına bu duyuruyu yapan kişi Western Union yöneticilerinden Molly Shea oldu.

Şirketin Küresel Para Transferleri departmanından sorumlu olan Shea, kısa süre önce bir röportaj verdi ve bu konuya o sırada açıklık getirdi. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“ABD Doları ve Meksika Pesosu gibi belli başlı alanlarda işlem yapabilmek için Ripple’ın altyapısını deniyor, önümüzdeki fırsatları değerlendiriyoruz.”

Shea verdiği röportaj sırasında Blockchain teknolojisinden, günümüzdeki bankacılık sektöründen ve genel olarak kripto paralardan da bahsetti. Yaptığı konuşma sırasında öncelikle “itibari paraların kolay kolay ortadan kaybolmayacaklarını” vurgulayan Shea, yine de finans sektöründe belli başlı değişimler görüleceğini belirtti.

Kripto para sektörünün son yıllarda kayda değer bir büyüme gösterdiğini söyleyen Shea, bu sektördeki yeniliklere ayak uydurabilmek için tüm gelişmeleri takip etmek gerektiğini söyledi.

Shea tarafından yapılan açıklamalar Western Union’ın genel olarak kripto para ve Blockchain sektörlerini yakından takip ettiğini gösteriyor. Şirketin bu alanlara ilgi duyduğu, diğer Western Union yöneticileri tarafından da belirtilmişti.

Bu isimlerden birine örnek olarak Odilon Almeida’yı gösterebiliriz. Almeida Western Union’ın ilerleyen zamanlarda “her türlü para birimini kabul etmeye” razı olduğunu, şirketin belki de standart para birimi olarak kripto paraları tercih edebileceğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment