Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya’daki Bu Şehir Blockchain ve Diğer Teknolojilere Özel 13 Milyon Euroluk Bütçe Ayırdı

İspanya‘nın en büyük şehirlerinden biri olan Aragon, aralarında Blockchain ve Yapay Zeka gibi teknolojileri de kapsayan araştırmalar için 12 milyon euro değerinde bütçe oluşturdu.

Yerel haber kaynaklarından La Vanguardia tarafından yapılan bir habere göre İspanya’daki Aragon kenti, Endüstri 4.0 kapsamındaki yeniliklere ve gelişmelere ev sahipliği yapabilmek için kayda değer bir bütçe ayırdı. La Vanguardia’nın haberine göre yerel kent yönetimi, aralarında Blockchain gibi teknolojileri de kapsayan araştırmalar için 12 milyon euroluk yeni bir bütçe oluşturdu.

Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ERDF) kapsamında oluşturulan bu bütçenin aslında başlangıçta 6 milyon euro civarında olması planlanıyordu ancak yetkililer bu sayıyı iki katına çıkarma kararı aldılar. Yetkililer bu bütçeyi kullanarak hem çeşitli projelere danışmanlık hizmeti sunacaklar hem de yeni projelerin analiz ve planlama süreçlerine katkıda bulunacaklar.

İspanya’daki Aragon kentine özel olarak ayrılan bu bütçenin asıl amacı ise bölgedeki Endüstri 4.o gelişimlerine katkıda bulunmak. Yetkililer bu bütçeyle birlikte birbirinden farklı sektörlerdeki şirketleri bu bölgeye çekmeyi, sektöre öncülük edecek yeni şirketlerin gelişimine yardımcı olmayı hedefliyorlar.

Bu bütçenin bir diğer amacı ise yine bölgedeki küçük ve orta çaplı şirketlerin ürün geliştirme aşamalarına yardımda bulunabilmek. Bu bütçe ayrıca yerel teknolojileri şirketlerinin AR-GE çalışmalarını hızlandırmak ve bu çalışmaları finanse etmek için kullanılacak.

İspanya’da Blockchain teknolojisiyle ilgili yapılan araştırmalar son zamanlarda hız kazanmaya başladı. Özellikle ülkedeki Algreciras Limanı’nın Blockchain platformu kullanmaya başlaması bu gelişmelerin önemini artırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment