Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniya Valisi Blockchain Teknolojisini Desteklediğini Açıkladı

ABD‘deki Kaliforniya eyaletinin valisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada Blockchain ve yapay zeka gibi teknolojileri desteklediğini açıkladı.

CALmatters tarafından yapılan bir habere göre Kaliforniya Vailsi Gavin Newsom, 12 Şubat’ta katıldığı bir etkinlik sırasında Blockchain ve yapay zeka gibi teknolojiler hakkında konuştu. Bu teknolojilerin çeşitli sektörlerde istihdam yarattığını belirten Newsom, birbirinden farklı kuruluşların bu teknolojiler sayesinde çok daha verimli şekilde faaliyet göstermeye başladıklarını söyledi.

Newsom ayrıca Blockchain gibi yenilikçi teknolojilerin araştırılabilmesi için Kaliforniya eyaleti özelinde yeni bir komisyon kurduğunu söyledi. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Kaliforniya olarak dünyayı değiştirme hedefiyle yola çıkan teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz.”

Kaliforniya Valisi, insanlara ait kişisel verilerin gayet değerli olduklarını ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması ve kullanılması gerektiğini düşünüyor. Newsom Blockchain, yapay zeka, büyük veri gibi teknolojilerin kişisel veri güvenliğini artırabileceğine, insanlara özellikle dijital ortamlarda daha fazla özgürlük sunabileceğine inanıyor.

Newsom şu ana dek hem Blockchain hem de kripto para gibi teknolojilere karşı sergilediği ılımlı tavırla tanınıyor. Kendisinin 2014 yılında Bitcoin satın aldığı ve Kasım 2018’de yürüttüğü seçim çalışmaları sırasında kripto para ile bağış aldığı biliniyor. Newsom bu seçimler sırasında oyların yüzde 59’unu toplayarak Cumhuriyetçi Parti’den rakibi John Cox’un önüne geçmeyi başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment