Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wikileaks Artık Bitcoin Segwiti Destekliyor

Hükümetlerin ve şirketlerin yolsuzluklarını açığa çıkarmasıyla bilinen Wikileaks uzun süredir bağışlarla ayakta duruyor. Kurucusu Julian Assange’ın açıkladığına göre Wikileaks şimdi Bitcoin segwit adreslerini de destekliyor.

Wikileaks kurulduğundan bu yana yolsuzlukları, hiç yorulmadan analiz etti ve tüm şeffaflığı ile yayımladı. Wikileaks’in 10 yıllık varlığı süresince hükümetlerin gölgede kalmasını istediği 10 milyondan fazla dökümanı gün yüzüne çıkardığı biliniyor. Birçok farklı bağış metodunu destekleyen Wikileaks bunlara en son Bitcoin Segwit adreslerini ekledi. Assange, Segwit cüzdanlarının işlem ücretlerini minimize ettiğini görünce bağışları teşvik etmek için böyle bir yol seçti. WikiLeaks’e Zcash, Litecoin ve Monero gibi birçok farklı kripto parayla da bağış yapılabiliyor.

Wikileaks ve Kripto Paralar Adeta Birbiri İçin Yaratılmış Gibiler

Deşifre edilmesi gereken dökümanları ortaya çıkaran kar amacı gütmeyen bir kuruluş ve bu kuruluşu kimliğinizi gizleyerek destekleyebileceğiniz bir teknoloji. Hem Wikileaks hem de kripto paralar bireysel özgürlük alanını genişleten ve değişimi destekleyen sistem dışı araçlar olarak varlığını sürdürüyor.

Aslında Wikileaks’i Bitcoin’e iten şey ABD hükümetinin Wikileaks’e yönelik yaptırımlarıydı. Hükümet Visa, master kart gibi şirketleri Wikileaks’e yönelik yasak koymaya zorlamıştı. Ancak görünüşe göre son gülen Assangle oldu. Assange’ın twitterdan duyurduğuna göre şirket yasaklardan dolayı 2010’da Bitcoin kullanmaya başladı ve o zamandan bu yana Bitcoin’in değeri 5000 kattan fazla arttı.

Wikileaks her ne kadar bu durumdan fayda sağlamış olsada kurucu Julian Assange 2012’den beri Londra’daki Ekvator Konsolosluğu’nda mahsur kalmış durumda.

Hükümetler Kripto paraların gelişiminden kaygı duyarken Wikileaks’in Bitcoin Segwit desteği sürpriz bir karar olarak değerlendirilmedi.

Kripto paraların gelişimini coşkuyla takip edenler Wikileaks’e bağışta bulunarak müşterek amaçlara hizmet eden bu topluluğa ve Assange’a yardım edebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment