Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Blockchain’i De İçeren Bütçe Tasarısını İmzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, içinde blockchain siber güvenlik araştırma çalışmalarını da içeren 700 milyar $ değerindeki askeri harcama tasarısını imzaladı.

Tasarıya göre ABD Savunma Bakanlığının “blockcahin ve diğer dağıtılmış veri tabanı teknolojilerinin potansiyel saldırı ve savunma amaçlı siper uygulamaları” araştırması gerekiyor.

Yayınlanan metne göre blockchain teknolojisinin araştırılması “yabancı güçlerin, aşırıcı örgütlerin ve suç ağlarının bu gibi teknolojiyi kullanmak için yaptıkları gayretlerin değerlendirilmesini… (ve) Federal Hükûmet ve önemli altyapı ağları tarafından bu gibi teknolojilerin kullanımının veya planlanmış kullanımının değerlendirilmesini” kapsayacak.

Yine metne göre bu araştırmanın sonuçlarının yaklaşık altı ay sonra Kongre’ye iletilmesi gerekiyor. Araştırma Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olsa da araştırma sonucunda farklı bakanlıklardan ve federal kurumlardan gelen bilgilerine de yer alması oldukça muhtemel.

Böylesine büyük çaplı bir bütçe yasasının içerisinde blockchain teknolojisiyle ilgili olan kısım küçük bir ayrıntı olarak gözükse de bazı yorumcular bu araştırmanın blockchain teknolojisinin ABD sınırları içerisinde kullanımına katkıda bulunacağını düşünüyor.

Washington’daki Information Technology Industry Council’de kamu sektörü kıdemli başkan yardımcısı Trey Hodgkins geçtiğimiz ay verdiği röportajda şunları söyledi:

“Kongrenin kurumlardan araştırmasını istediği teknolojik yetenekler arasında kesinlikle blockchain de bulunuyordu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment