Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wikileaks Bitcoin Bağışından 37 Milyon Dolar Topladı!

Dünya, Wikileaks’in kurucu ortaklarından Julian Assange’in geçtiğimiz Nisan ayında tutuklanması ile şok olmuştu. 2012 yılından beri Ekvator Büyükelçiliği içerisinde saklanan Assange, daha sonra hakkındaki koruma kararının bitmesinden sonra İngiliz yetkililere teslim edilmişti.

Assange’in tutuklanmasından sonraki iki gün içerisinde ise 32.000 dolarlık BTC, direkt olarak Wikileaks bağış cüzdanlarına gönderildi. 2010 yılından beri Wikileaks’in Bitcoin bağış adreslerine gönderilen toplam BTC miktarının ise 4.000’den fazla yani 37 milyon dolara yakın olduğu ifade ediliyor.

Buna ek olarak Wikileaks Julian Assange’in tutuklanmasından sonra ise oldukça kısa sürede 400.000 dolarlık BTC bağışı aldı.

Wikileaks’in diğer adreslerine bakıldığında ise insanların aynı zamanda Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Monero, Zcash bağışı da yaptığı görülüyor. Yapılan bütün bu bağışlar ise Assange’in savunduğu görüşü destekler nitelikte. Kripto para birimlerinin sunduğu merkeziyetsiz ve hükümetsiz yapı, kesinlikle Assange ve Wikileaks’in hedeflediği vizyona uyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment