Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Kardeşler, Bir Patent Daha Aldı

Amerikalı kripto para girişimcisi Winklevoss kardeşler, kripto para temelli ETP’lerin lisansını almayı başardı. Amerikan Patent ve Marka Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşlerin yaptığı patent başvurusunun kabul edildiği öğrenildi.

Bitcoin, Litecoin, Ripple ve Ethereum kulanılarak ETP oluşturulmasına olanak tanıyacak sistemin ilk olarak başvurusunun 27 Kasım 2017 tarihinde Winklevoss IP şirketi tarafından yapıldığı belirtilirken, ikiz kardeşlere ek olarak Evan Louis Greebel, Kathleen Hill Moriarty ve Gregory Elias Xethalis gibi isimlerin de patent başvurusunda yer aldığı kaydedildi.

ETP’ler, fiyatı emtialar, para birimleri, hisse senetleri ya da faiz oranları kullanılarak türetilmiş bir çeşit senet olarak işlem gören ürünlerdir. Winklevoss kardeşlerin sisteminde, ETP’lerin fiyatı, kripto paralardan köken alacak.

Mayıs ayında da Winklevoss kardeşler benzer bir sistemin patentini almış ve o patent de kripto para temelli bir ETP’nin yolunu açmıştı. Bu arada Gemini borsasının sahibi kardeşler, 2017 yılının Mart ayında ise bir patent başvurusu daha yapmış ancak red cevabı almıştı. Bitcoin temelli bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturmak isteyen kardeşlere SEC red cevabı vermiş ve gerekçe olarak da yatırımcıların korunması ve yasa dışı aktivitelerin önlenmeye çalışılmasını göstermişti.

Bu arada Winklevoss kardeşlerin sahibi olduğu Gemini borsası da, Nisan ayından bu yana lider menkul kıymetler borsası NASDAQ ile ortak hareket ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment