Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss: Kripto Para Devriminin Bazı Kurallara İhtiyacı Var

Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler, kripto para sektörünün bir an önce yasal olarak düzenlenmesi gerektiğine ve ancak bu şekilde geniş kitlelere yayılabileceğine inanıyorlar.

Bitcoin’e yaptıkları yatırım sayesinde milyarder olan ve günümüzde Gemini adlı kripto para borsasının yöneticiliği üstlenen Winklevoss kardeşler, kısa süre önce kripto para sektöründeki yasal eksiklikler hakkında bazı açıklamalarda bulundular.

Özellikle Cameron Winklevoss, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir gönderide kripto para sektörünün bir an önce düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Cameron Winklevoss, paylaştığı bu gönderide Kripto Para Devrimi’nin belli başlı kurallara ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Kendisinin Twitter aracılığıyla yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bazıları Gemini’nin neden Devrime Kural Gerek hareketini savunduğunu merak ediyorlar. Cevap basit: Kripto paraların kurala ihtiyacı olmayabiir ama kripto para sektöründeki şirketlerin var. Bakınız: QuadrigaCX meselesi.”

QuadrigaCX’in kurucusu Gerald Cotten bundan birkaç ay önce hayatını kaybetmiş, Cotten’ın vefatından sonra ise şirketin cüzdanlarına erişilemez olmuştu. Aradan birkaç ay geçmesine ve konu hakkında yepyeni gelişmelerle karşılaşılsa bile QuadrigaCX olayı hala netliğe kavuşmuş değil.

Cameron Winklevoss’a göre QuadrigaCX olayının bu şekilde yaşanıyor olmasının başlıca sebebi kripto para sektöründeki düzenlemelerin yetersiz olması. Öyle ki Winklevoss, kripto para sektörüne getirilecek yetersiz düzeydeki düzenlemelerin sektördeki pek çok sorunu çözebileceğine inanıyor.

Winklevoss kardeşler bundan kısa bir süre önce yaptıkları açıklamalarda da yasal belirsizliklerden yakınmış, bunun yanı sıra kripto para sektöründe ciddi bir güven sorunu olduğunu dile getirmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment