Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WisdomTree’nin Bitcoin ETP’si Alman Borsasında Listeleniyor

WisdomTree, sponsorluğunu kendi yaptığı Bitcoin ürününü Almanya’nın Xetra borsasında listelediğini duyurdu. Halihazırda İsviçre’nin SIX borsasında listelenen ETP’nin, Avrupa Birliği genelinde listelenmesine izin verilmişti.

Expansion’ın haberine göre WisdomTree, fiziki teminatlı Bitcoin ürününü Almanya’ya taşıdı. Bir endeksin veya varlığın değerini takip eden borsa ürünleri, düşük maliyetli olmaları ve ulaşılması zor varlıklara kolay ulaşım sağlamaları ile tanınıyor.

“Regülasyonlar bunu mümkün kıldı”

WisdomTree, Bitcoin ETP’sini Avrupa Birliği genelinde listeletebilmek için gerekli olan izni yakın zamanda almayı başardı. Şirketin Avrupa yetkilisi Alexis Marinof, “WisdomTree Bitcoin’i kurduğumuz günden beri, ona bir AB pasaportu almaya çalışıyoruz. Regülasyon tarafındaki gelişmeler, bunu artık mümkün kıldı.” dedi.

Avrupa Birliğindeki kurumsal yatırımcılar, WisdomTree’nin borsa ürününü kullanarak Bitcoin dünyasına atım atabilecek. BTCW koduyla işlem gören ETP’nin büyüklüğü, 31 Mart itibarıyla 372.8 milyon dolar düzeyindeydi.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), WisdomTree’nin CBOE BZX Exchange ile birlikte yaptığı ETF başvurusunu geçen cuma günü değerlendirmeye başladı. ABD’deki aktif ETF başvurularının sayısı, 8’e çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!