Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: Çin Dijital Para Konusunda Çok İleride

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, şirketi Nasdaq’ta listelenmeden önce kripto para regülasyonları ve Çin’in dijital parası hakkında konuştu. Çin’in bu alanda diğer ülkelerden “çok daha ileride” olduğunu söyleyen isim, “Amerikan hükümeti kendi dijital parasını çıkarmalı.” dedi.

Brian Armstrong, Coinbase’in Nasdaq’ta listelenmesine saatler kalmışken CNBC’ye konuştu ve borsaya girmekten ötürü büyük “heyecan duyduğunu” söyledi.

Goldman Sachs, doğrudan listelenecek olan COIN hisseleri için 250 dolarlık referans fiyatı belirtledi. Bu, şirkete 65 milyar dolardan fazla değer biçiyor.

“Altı yıl önce benimsediler”

PayPal’ın kurucularından Peter Thiel, geçen hafta Çin’in Bitcoin’i Amerikan dolarına karşı bir “finansal silah olarak kullanıyor olabileceğini” dile getirdi. Brian Armstrong, Thiel’ın bu yorumla “iyi bir noktaya” parmak bastığını söyledi.

Bu alanda yapılan çalışmaları değerlendiren isim, “Çin, bundan hemen hemen 6 yıl önce kripto paraları ve blockchain teknolojisini benimsemeye başladı. Bunu, önceliklerinden biri haline getirdiler.” dedi. Çin ile diğer ülkeler arasında kıyaslama yapan Garlinghouse, şunları söyledi:

“Çin, kendi dijital merkez bankası parasını çıkardı ve insanlar bunu kullanmaya başladı bile. Bu konuda çok ilerideler. Bence Amerikan hükümeti bu konuyu henüz yeteri kadar içselleştirmedi. Amerikan hükümeti de dijital merkez bankası parası üretmeli. Muhtemelen yakın gelecekte her büyük ülke kendi dijital parasını çıkarmış olacak.”

Kripto para şirketleri için iki büyük tehlike var

Coinbase, bugün Amerikan borsasında listelenen ilk büyük kripto para borsası olacak. Sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin belirsizlikler sürerken, Armstrong kripto para şirketleri için en büyük iki tehlikenin regülasyon ve siber güvenlik olduğunu söyledi.

Borsaya girmek hakkındaki görüşlerini paylaşan Garlinghouse, regülatörlere şöyle seslendi:

“Kurallara göre oynuyor olmaktan mutluyuz. Tek istediğimiz, geleneksel finans şirketleriyle aynı seviyede muamele görmek ve sırf kripto para şirketiyiz diye cezalandırılmamak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!