Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Wolf Of Wall Street’ Belfort: ‘Bitcoin Yatırımcılarının Beyinleri Yıkanmış’

Wall Street’in en meşhur isimlerinden olan ve ‘Wolf of Wall Street’ lakabıyla tanınan Jordan Belfort, Bitcoin hakkında olumsuz yorumlar yapmaya devam ediyor.

Finans alanında yaptığı dolandırıcılıklar nedeniyle 22 ay hapis yatan ve kurduğu sisteme kurban giden kişilere toplamda 110 milyon dolarlık ödeme yapmak zorunda bırakılan Belfort, CNBC’ye kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Belfort’a göre Bitcoin’in hala ayakta olmasının tek sebebi genç yatırımcılar. Belfort, genç yatırımcıların büyük bir hevesle Bitcoin’e yatırım yaptıklarını ancak bu yatırımcıların aslında “beyinlerinin yıkandığını” söyledi. CNBC’ye konuşan Belfort, şöyle söyledi:

“Ben bir dolandırıcıydım ve sistemimi bilime dayandırarak oluşturdum. Bitcoin’de de durum aynısı. Tüm sistem o kadar aptalca ki. Yatırım yapan çocukların beyinleri yıkanmış.”

Yaptığı şeylerle 2013 yılında çıkan Wolf of Wall Street (Para Avcısı) filmine ilham veren Belfort, çeşitli suçluların ve dolandırıcıların zamanında epey yüklü miktarlarda Bitcoin aldıklarını ve şimdi ellerindeki Bitcoin’leri hevesli genç yatırımcılara aktarmaya çalıştıklarını düşünüyor. Belfort, ‘iyi kalpli’ olan ve saf niyetlerle para kazanmak isteyen genç yatırımcılara şu tavsiyeyi verdi:

“Temiz kalpli, ‘Ama…Ben…İnanıyorum…Yani, uzun vadede…’ diyen ortalama yatırımcılar; kaçın gidin.”

Bitcoin’in “bir serap gibi silinip gideceğini” söyleyen Belfort, piyasaya giriş yapmış çok fazla “iyi niyetli insanın zarar göreceğini” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment