Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Blockchain Teknolojisini Bankacılıkla Buluşturan Bir Platform Geliştirdi

Güney Kore merkezli teknoloji holdinglerinden Samsung‘un alt şirketi Samsung SDS, Güney Kore’deki bankaların kullanabileceği özel bir Blockchain platformu geliştirdi.

Samsung SDS’nin Kore Bankalar Federasyonu ile işbirliği yaparak geliştirdiği BankSign adlı platform, farklı bankaların mobil sistemleri arasında gayet kolay bir şekilde etkileşim kurulmasını sağlıyor. Kullanıcılar bu platform sayesinde yalnızca tek bir uygulamada kimlik doğrulaması yaparak farklı uygulamaları kullanarak işlem gerçekleştirebiliyorlar. Kullanıcılar kimlik doğrulama sürecini şifreyle, parmak iziyle veya farklı bir şemayla atlatabiliyorlar.

Samsung temsilcileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda, bankaların kullandıkları sistemlerin veri paylaşım ağına entegre edildiğini ve sistemin böylece bir hayli güvenli hale getirildiğini söylediler. Temsilcilerin açıklamalarına göre bu ağda saklanan veriler üç yıl boyunca geçerliliklerini koruyabiliyorlar.

Sistemin güvenlik düzeyini arttıran etmenlerden biri de Blockchain’in ta kendisi. Samsung’un yaptığı açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“BankSign platformu Blockchain teknolojisini nihayet bankacılık hizmetleriyle buluşturuyor. Şirket dijital dönüşüm alanında gelişme kaydetmeye devam edecek ve böylece bankalar ve finans kurumları arasındaki rekabet kızışacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment