Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Huobi’nin Ekibine Bir Zuckerberg Katıldı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Huobi‘nin danışman kadrosunda artık Zuckerberg ailesinin bir ferdi yer alıyor: Randi Zuckerberg.

Zannediyoruz ki pek çok kişi bu ferdin Mark Zuckerberg olmasını beklerdi ancak görünüşe göre Facebook’un kurucusunun kardeşi, Blockchain ile kendisine kıyasla çok daha yakından ilgileniyor. Huobi birkaç gün önce yeni danışman kadrosunu açıkladı ve kadroda Bitmain CEO’su Jihan Wu gibi isimlerin yanında Randi Zuckerberg de yer alıyor. Huobi’nin açıklamasına göre ekibin görevi şu olacak:

“Profesyonel danışmanlardan oluşan bu ekip Huobi’nin ortak Blockchain’i, ticari modelleme, Blockchain’in en basit ve en sektör odaklı kullanımları hakkında uzman görüşlerini paylaşacaklar.”

Bu gelişmeye yüzeysel olarak baktığımızda ‘Huobi reklam yapmak için Zuckerberg isminden faydalanıyor’ diyebiliriz. Ancak durum tam tersi olabilir. Randi Zuckerberg’ün bu yılın başlarında Quartz’a verdiği bir röportaja bakarsak aslında Randi’nin Huobi’den faydalanıyor olabileceğini düşünebiliriz. Randi, Quartz’a verdiği röportajda kadınların eski sektörlerde iş bulmaktansa yeni sektörlerde iş bulmalarının daha kolay olduğunu söyledi. Zuckerberg’e göre eski sektörlerde kısmen ‘adil’ sayılabilecek konumları zar zor edinen kadınlar, yeni sektörlere girişerek çok daha adil konumlar elde edebilirler:

“Blockchain, kripto para gibi sektörlerle de bu yüzden ilgileniyorum zaten. Bu şeyler gelecekte kesin devrim yaratacaklar diye değil. Kadın olarak bu gibi yeni oluşan sektörlerde adil bir konuma gelmemiz, eski sektörlerde bocalamaktan daha kolay.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment