Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’dan Yeni Yasa Önerisi: ‘Kripto Para Yapılan İşlemler Yetkililere Bildirilsin’

Rusya‘da uyuşturucu ticaretiyle mücadele etmek için kurulmuş olan müdürlüğün yöneticisi Andrey Khaprov, kripto para ile işlem yapan kullanıcıların yetkilileri bu işlemlerden haberdar etmelerini istiyor.

Rus Parlamentosu’na yakın zamanda bir yasa tasarısı sunuldu ve bu tasarıda kripto para sektörüyle ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Yerel haber kaynaklarına göre Andrey Khaprov, parlamentoya sunulan tasarıya bazı ek maddeler getirmek istiyor. Önerinin onaylanması durumunda bu maddelerden biri kripto para ile 9,000$’dan daha değerli işlem yapan kullanıcıları yaptıkları işlemi beyan etmek zorunda bırakacak.

Parlamentoya sunulan tasarıya göre Rusya’daki kripto para kullanıcıları, yalnızca lisanslı operatörler aracılığıyla kripto para işlemi yapabilecekler ve epey katı KYC/AML prosedürlerinden geçmek zorunda kalacaklar.

Andrey ise Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrasında bu tasarıyı biraz daha geliştirmek istiyor. Konuyla ilgili görüşlerini Maliye Bakanlığı’ndaki yetkililere ileten Andrey, kripto paraların özellikle yasa dışı işlemlerde kullanılabileceklerini ve bu durumun epey sorun yaratabileceğini düşünüyor. Bazı kaynaklara göre de bakanlık yetkilileri Andrey’in görüşlerini oldukça mantıklı buluyorlar.

Ancak Ekonomik Gelişim Bakanlığı’nın bakan yardımcısı olan Savva Shipov, Andrey’in sunduğu öneriyi biraz aşırı buluyor. Shipov’a göre kripto para işlemlerini yasal amaçlarla takip etmek için henüz çok erken.

Shipov, kripto para işlemlerinin sektörle ilgili kurallar belirlendikten sonra takip edilmelerinin daha makul olacağını düşünüyor ve Andrey’in sunduğu öneriye şu an için karşı çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment