Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun 670 Milyon Dolarlık ERC20 Tokeni Yaktığını Açıkladı!

27 Ağustos tarihinde, Tron Foundation‘un kurucusu ve CEO’su Justin Sun, Twitter üzerinden koin yakma işlemi ile ilgili yeni bir duyuru yaptı. Sun bu defa Foundation’un 670 milyon dolarlık ERC20 tokeni yaktığını bildirdi.


Söz konusu işlem, Tron Foundation tarafından yapılan dördüncü koin yakma olarak biliniyor. Yapılan duyuruda koin yakma işleminin yanı sıra, Tron ana ağının sıkıntısız bir şekilde çalıştığı ve dünya çapında toplam 909 adet ağ düğümüne sahip olunduğu da bildirildi. Açıklamanın devamında mevcut blok yüksekliğinin 1818185 olduğu ve token değişim işleminin ise hala devam etmekte olduğu da vurgulandı.

Justin Sun açıklamasının devamında söz konusu koin yakma işleminin, Ethereum platformundan geçiş sürecinin son adımını oluşturduğunu da belirtti. Borsalar tarafından biriktirilmiş bütün ERC20 tokenleri yakılacak. Koin yakma terimi temel olarak bir koinin veya koinlerin bir adrese gönderilip, söz konusu adrese ulaştıktan sonra geri döndürülememesini ifade ediyor.

Tron Foundation koin yakma işleminin enflasyonu ve token sahipleri için ödül mekanizmasını düzenleyeceğini de düşünüyor.  Koin yakma işlemi esasında temel arz ve talep dengesi ile ilgili. Mevcut miktar az ve talep fazla ise, söz konusu ürünün fiyatı artar. Koin yakma işlemi de tam olarak bunun için yapılmakta.

Bir kaç Twitter kullanıcısı ise ERC20 tokenleri yerine TRX yakma işleminin yapılması gerektiğini düşünüyor.

Maneikovadzim isimli kullanıcı konu hakkında şunu aktardı:

”Bütün TRX’lerin %50’sini yakın.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment