Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Başkan Yardımcısı: Bank Of America’nın Blockchain Patentleri ‘Anlamsız’

Dünya genelinde Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni patent başvurusunda bulunan çok fazla kuruluş var. ABD’ye baktığımızda özellikle Bank of America’nın bu alanda zirveyi çektiğini görüyoruz.

ABD’nin en büyük ikinci finans kurumu olarak gösterilen Bank of America, Blockchain teknolojisiyle ilgili şu ana dek 50 civarında patent aldı. Bu patentlerin çoğu kripto paraları bankacılık hizmetlerine entegre etmekle ilgili. Banka bundan kısa bir süre önce kripto paralar için özel bir online depolama sisteminin patentini aldı.

Bankanın aldığı bu yaklaşık 50 patentin sekizinin üstünde Michael Wuehler‘in ismi yazılı. Wuehler’in Twitter üzerinden yaptığı yorumlara göre ise bankanın aldığı bu patentler aslında hiçbir şey ifade etmiyor. Hatta Wuehler’e göre banka bu patentleri yalnızca medyada yer edinmek ve ‘yenilikçi bir banka’ imajı oluşturmak için alıyor. Wuehler:

“Bank of America’nın başvurduğu 50 patentin 8’inde benim ismim yazıyor ve bence bu patentler basında yer edinmek ve bankayı yenilikçi gibi göstermek dışında hiçbir şey ifade etmiyorlar.”

Wuehler Bank of America’da 11 yıl boyunca çalıştıktan sonra 2016 yılında bankadaki başkan yardımcısı görevini bıraktı ve ConsenSys ekibine katıldı. Kendisi kısa bir süre sora ConsenSys’in de desteklediği Infuda adlı bir proje kurdu.

Wuehler’e göre Bank of America Blockchain teknolojisiyle ilgili patent alıyor almasına ancak banka aslında kripto para sektörüne karşı hiç de ılımlı yaklaşmıyor. Bundan aylar önce JPMorgan gibi bankalar, müşterilerinin kredi kartı kullanarak kripto para satın almasını yasaklamıştı ve Bank of America da bu yasağı getiren kuruluşlar arasında yer alıyor.

Banka ayrıca kripto paraların yayılması durumunda bankacılık sektörünün zorluk yaşamaya başlayabileceğini düşünüyor.

ba

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment