Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Woo’dan Bitcoin Yorumu: Bu Hafta Buz Dağının Görünen Kısmı

Bitcoin analisti Willy Woo Square, MicroStrategy gibi şirketlerin Bitcoin almış olması hakkında konuşup “bu buz dağının sadece görünen kısmı” yorumu yaptı. Woo bunu söylerken artık daha büyük çaplı yatırımcıların Bitcoin almaya başlamış olabileceğinin mesajını verdi.

MicroStrategy birkaç ay önce Bitcoin’i rezerv varlık olarak tanıdı ve o dönemde 250 milyon dolarlık BTC aldı. Şirket daha sonra 125 milyon dolarlık daha BTC alarak toplam rezervini 425 milyon dolara çıkardI. Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından yönetilen Square, bu hafta MicroStrategy kadar fazla olmasa da 50 milyon dolar değerinde Bitcoin aldığını açıkladı.

Görünenden daha fazlası olabilir

Willy Woo yaşanan bu gelişmelerin ardından kripto para borsalarındaki BTC rezervlerini inceledi. Bitcoin, Gemini, Kraken, Coinbase gibi global borsalardaki rezervden son birkaç ay içerisinde 250 bin adet Bitcoin çıktığı düşünülüyor. Borsalardaki BTC miktarının azalması genelde yeni yatırımcıların piyasaya giriş yaptığı ve insanların HODL dönemine girdiği şeklinde yorumlanıyor.

MicroStrategy’nin şu ana dek 38 bin 250 adet; Square’in ise 4 bin 709 adet Bitcoin aldığı biliniyor. Buradaki soru ise, geriye kalan 207 bin 41 Bitcoin’in kime satıldığı. Bu Bitcoinlerin bireysel yatırımcılar tarafından alınmış olması da mümkün. Fakat Woo, bu Bitcoinlerin büyük yatırımcılar tarafından alındığını fakat bu yatırımcıların isimlerini bilmediğimizi düşünüyor. Kendisi bu yüzden Square ve MicroStrategy için “buz dağının görünen kısmı” yorumu yapıyor.

Woo’nun yorumu desteklenebilir mi?

Willy Woo, borsalarda azalan Bitcoin miktarına bakarak “yüksek gelirli yatırımcıların Bitcoin almaya başladığı” yorumu yapıyor ve aslında Bitcoin balinalarının sayısının artmaya başladığını öne sürüyor. Araştırma firması Glassnode tarafından yapılan bir araştırma Woo’nun iddiasını doğrular nitelikte.

Bitcoin balinalar genelde elinde binden fazla miktarda Bitcoin barındıran yatırımcılara verilen bir addır. Bu yatırımcıların sayısındaki artış Bitcoin’in daha çok kabul görmeye başladığı anlamına gelebileceği için olumlu şekilde yorumlanabilir. Ve Glassnode’un verileri, bu yatırımcıların sayısının birkaç aydır arttığını gösteriyor. Bu artış, borsalardaki azalan Bitcoin miktarı ile zaman bakımından uyuşuyor.

glassnode-bitcoin-balina-9-ekim
Bitcoin balinalarının sayısı artıyor, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!