Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Atağa Kalktı, Binance Coin’i (BNB) Yerinden Etti

Haftaya hızlı bir başlangıç yapan XRP, büyük kripto paralar arasında günlük olarak en iyi performans gösteren isim oldu.

CoinGecko verilerine göre XRP, 24 saatlik dilim içerisinde %11,7 değer kazanarak 0,715 dolara yükseldi. Aynı dilim içinde alım satım platformlarındaki işlem hacmi 1,1 milyar dolardan 2,2 milyar dolara ulaştı.

XRP, piyasa değerindeki büyümeyle birlikte Binance Coin’in (BNB) yerini alarak en büyük dördüncü kripto para haline geldi.

CoinGlass verilerine göre XRP türevlerinde 24 saatte yalnızca 5 milyon dolarlık tasfiye olması, hareketliliğin büyük ölçüde spot piyasadan kaynaklandığına işaret ediyor.

Ripple tarafından geliştirilen XRP’nin günlük performansının ardında yatan bariz bir gelişme gözükmüyor. Ancak şirket, geçen hafta Gürcistan ve Dubai ile ilgili iki önemli açıklama yapmıştı.

Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi (DFSA), perşembe günkü açıklamasıyla XRP’yi resmen tanıdığını duyurdu. Dubai Uluslararası Finans Merkezi’ndeki şirketler bu sayede müşterilerine XRP üzerinden hizmet verebilecek.

Aynı gün içerisinde Dijital Lari projesi için Ripple ve Gürcistan Merkez Bankası arasında iş birliği olacağı, bankanın Ripple’ın geliştirdiği CBDC platformunu kullanacağı açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!