Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Coin Rallisinde Bu Eksiklik Dikkat Çekti: Yüzde 40 Yükseliş Kimlerden Geldi?

Ripple, son 14 günde büyük bir yükseliş yaşarken bu artışın hangi yatırımcılardan kaynaklandığı ve yeni katılımcı olmadığı ortaya çıktı. 

Kripto para piyasasının en köklü altcoinlerinden Ripple’ın (XRP), son dönemde %40’lık bir yükseliş kaydetmesine rağmen ağ üzerinde işlem yapan yeni katılımcıların sayısında belirgin bir artış yaşanmadı.

On-chain veriler paralelinde ağda işlem yapan kişilerin çoğu yeni katılımcılar değil. Grafikler, bu dönemde çok fazla yeni hesabın aktive edilmediğini ortaya koyuyor. Son dönemde yaşanan fiyat yükselişinin arkasındaki gücün de bu sebeple eski yatırımcılar ve HODL’erlardan kaynakladığı tahmin ediliyor. XRP topluluğunun yükseliş konusunda heyecanlı olduğu görülse de yeni bir yatırımcının gelmemiş olması yükselişin uzun süreli olmayabileceğini akıllara getiriyor. 

Bununla birlikte her bir blok başına düşen ortalama işlem sayısında ve hesaplar arası yapılan ödemelerin miktarında belirgin bir artış yaşandı. Bu durum, toplam kullanıcı sayısının artmadığını ancak mevcut yatırımcılar arasında ticaret ve işlem faaliyetlerinin arttığını gösteriyor.

CoinGecko verilerine göre son 14 günde %40 artış yaşayan XRP, yazım esnasında 0,605 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!