Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Ethereum Arasında Kapitülasyon Gelecek mi? 2016’yı Hatırlattı

Geniş bir takipçi kitlesine sahip kripto analisti Benjamin Cowen, Ethereum ve Bitcoin (ETH/BTC) çifti için tarihi fiyat hareketlerini inceleyerek bir kapitülasyon senaryosu sunuyor.

800 binden fazla takipçisi olan Cowen, yeni videosunda ETH/BTC çiftinin, Federal Reserve’in (Fed) Eylül ayında faiz oranlarını düşürmesi durumunda tehlikede olabileceğini belirtiyor. Bu durumun, ETH/BTC çiftinin 2016 piyasa döngüsündeki aynı modeli izlemesi halinde gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

Cowen, “2016 yılı hakkında gerçekten ilginç olan şey, [grafiğe] baktığınızda, Haziran ayında [0,015 BTC’de] düşük seviyelerde gezindi, bu döngüde ise Mayıs ayında [0,045 BTC’de] düşük seviyelerde gezindi, yani yaklaşık bir ay önce” dedi.

Cowen, ETH/BTC’nin 2016 tarzı bir modeli izlemesi halinde çiftin Ağustos ayında 0,056 BTC’deki direnç seviyesine kadar yükselebileceğini ve ardından Eylül ayında Fed’in faiz indirmesi durumunda 0,045 BTC’deki desteği yeniden ziyaret edebileceğini belirtiyor.

Analist ayrıca, bir faiz indiriminin çift için bir çöküşü tetikleyebileceğini ve ETH/BTC’yi yıl sonuna kadar döngüsel düşük seviyelerine gönderebileceğini öngörüyor.

ETH/BTC, Aralık 2016’da 0,00733 BTC gibi düşük bir seviyeye düşmüş ve bir yıl sonra 0,156 BTC’lik rekor seviyelere yükselmişti.

Cowen’in analizi, yatırımcılar için önemli bir uyarı niteliğinde olup, Ethereum ve Bitcoin çiftindeki potansiyel dalgalanmalara dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!