Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı İçin Siyasi Faktörler İkinci Planda: Kaderini Bu Belirleyecek!

Bitcoin’in (BTC) kaderi ABD siyasetinden çok doların performansıyla alakalı olabilir.

Son dönemde Bitcoin fiyatındaki artış, ABD seçimleri hakkındaki spekülasyonlardan çok piyasa beklentilerinin zayıflayan ABD dolarıyla ilişkili olduğu şeklinde yorumlandı.

Kripto para şirketi Copper tarafından 22 Temmuz’da yayımlanan analiz, Bitcoin’in son fiyat yükselişinin, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden seçilme ihtimalinin arttığı bir ortamda gerçekleştiğini belirtti.

Ancak, bu yükselişin arkasındaki temel nedenin, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybedeceği yönündeki piyasa beklentileri olduğunu vurguladı.

Bitcoin, son yedi gün içinde %6’dan fazla bir artış yaşadı ve 15 Temmuz’da yaklaşık 63.500 dolar olan fiyatı, yazım anında yaklaşık 68.000 dolara yükseldi. Bu hareket, Bitcoin’in genellikle ABD Doları Endeksi’nin (DXY) düşüşüyle paralel hareket ettiğini ve dolardaki zayıflamanın Bitcoin gibi risk varlıkların değerini artırabileceği şeklinde yorumlandı.

Copper’ın araştırma başkanı Fadi Aboualfa, Bitcoin’in dinamiklerinin, ABD dolarının güç veya zayıflığına ters yönde hareket etme eğiliminde olduğunu belirtti. Ayrıca, büyüme sağlayan bir yönetimin yatırımcıları daha volatil varlık sınıflarına yönlendirebileceğini ifade etti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Copper’ın araştırma başkanı Fadi Aboualfa, doların performansı ve Bitcoin fiyatı arasındaki bağ için şunları söyledi:

Bitcoin’in dinamikleri daha karmaşık ve ABD dolarının güçlü veya zayıf yönünün tersi yönde hareket etme eğilimi gösteriyor. Ek olarak, büyüme sağlayan herhangi bir yönetim, yatırımcıların daha değişken varlık sınıflarına geri döndüğünü görecektir. Piyasalar bu yıl Cumhuriyetçilerin kazanacağını beklemeye devam ederse, özellikle şu anda 2002’den bu yana en yüksek seviyesinde işlem gördüğü göz önüne alındığında, ABD dolarının zayıflama potansiyeline dair bir varsayım olabilir

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!