Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Fiyatı Yükseliyor, Yerli Borsalarda Hacim Büyüyor

Ripple, SEC davasındaki yanıtını açıkladıktan sonra XRP fiyatında yüzde 60’ın üstünde yükseliş görüldü. Yeniden 0.40 doların üstüne çıkan XRP’nin neden yükseldiği, büyük bir soru işareti. Bununla ilgili bazı tahminler bulmak mümkünken, bu soruya kimse net bir yanıt veremiyor gibi görünüyor.

Sabah 0.28 dolar olan XRP fiyatı, akşam saatlerinde 0.46 dolara kadar çıktı. Aynı zaman aralığında; ticaret hacminin 4 milyar dolardan 12 milyar dolara çıktığı görüldü.

XRP için en büyük hacim Upbit ve Binance borsalarından gelirken yerli borsalardan BtcTurk, globalde on ikinci sırada yer aldı. Türkiye’de ‘Ripple’ ve ‘XRP‘ kelimeleri için yapılan aramaların hacmi 30 Ocak günü yedi günün rekorunu kırdı.

xrp-google-trends-kripto-para-ripple

SEC haberinin üstünden bir gün geçti

Ripple, XRP’nin menkul kıymet olduğunu iddia eden SEC’ye karşı resmi bir yanıt sunup bunun tersini savundu. Şirket yönetimi XRP’nin bitcoin ve ether ile aynı şekilde ele alınması gerektiğini öne sürerken, SEC’nin tavrının ABD’ye zarar verebileceğini ifade etti.

Ripple bu yanıtı, XRP grafiğindeki bu dik çıkış gözlemlenmeden bir gün önce verdi. 30 Ocak tarihli bu yükselişin yalnızca Ripple’ın verdiği cevapla açıklanamayacağı düşünülüyor.

Spekülatif sebeplerle mi yükseliyor?

230 binden fazla takipçisi bulunan Luke Martin adlı ünlü trader, Dogecoin’de (DOGE) görülen spekülasyonun XRP’ye sarkmış olabileceğini düşünüyor. Martin; DOGE pazarına giren paranın XRP’ye kaymaya başlamış olabileceğini dile getirdi.

Hudson Rock’ın kurucusu Alon Gal, bu yükselişin ardında spekülatif eğilimlerin yattığı kanısında. Gal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Telegram’daki 55 bin kişilik bir grubun XRP’yi pumplamaya çalıştığını açıkladı.

xrp-ripple-kripto-para-fiyat-usd
Gal’in, Telegram’dan paylaştığı görüntü, Kaynak

The Block ekibinden Larry Cermak, XRP fiyatında yaşananların kısaca “pump & dump” girişimi olarak özetlenebileceğini düşünüyor. Bu yükselişin, SEC davasına ilişkin sızdırılmış bir bilgiden kaynaklanıyor olabileceği söylense de ortaya henüz herhangi bir belge çıkmadı.

Yerli borsada sorun yaşanmaya başladı

Bir diğer yerli isim olan Paribu, Türk lirası paritesiyle en büyük XRP hacmine sahip yirmi dokuzuncu borsa oldu. Paribu yönetimi, borsadaki XRP işlemleri yoğunlaşmaya başlamışken 30 Ocak günü saat 19:55’te borsada bazı “aksaklıklar” yaşanmaya başladığını aktardı.

paribu-xrp-borsa-aksaklik

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!