Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Kararı Kripto Para Piyasasını Salladı: 1 Günde 310 Milyon Dolar Silindi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında Ripple’ın lehine bir karar gelmesi kripto para piyasasında yüz milyonlarca dolarlık tasfiyeyi tetikledi. 

SEC ve Ripple arasındaki davaya bakan hakimin Ripple’ın lehine karar vermesinden tam 1 gün geçti ve son 24 saatte 310 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Karar ile birlikte başta XRP fiyatında ciddi bir yükseliş görülürken diğer altcoinlerin de bu yükselişe eşlik etmesi tasfiye miktarının artmasına yol açtı.

Coinglass verilere göre toplam tasfiye miktarının 24 saat içinde 93,20 milyon dolarlık kısmını long (uzun) yönlü pozisyonlar oluştururken short (kısa) tarafında tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 216,59 milyon dolara tekabül etti.

Verilere göre ayrıca yazının kaleme alındığı esnada 24 saatlik zaman dilimi içerisinde toplamda 88.062 farklı kullanıcı tasfiye olurken bu kısa zaman diliminde tek seferde tasfiye olan en büyük pozisyon 2,86 milyon dolar ile Binance’de ETH/USDT işlem çifti üzerinde yaşandı.

Tasfiye olan pozisyonların 68 milyon doları Bitcoin’de (BTC), 64 milyon doları XRP’de, 50 milyon doları ise Ethereum’da (ETH) gerçekleşti. Söz konusu tasfiye miktarı XRP fiyatının sadece 0,47 dolar seviyelerinden 0,935 dolara kadar yükselirken değil aynı zamanda tepe fiyattan 0,77 dolara kadar düşüş esnasında da artış yaşadı.

Son 24 saatte yaşanan 310 milyon dolarlık toplam tasfiye miktarının 114,86 milyon doları kripto para borsası Binance üzerinde gerçekleşirken 2.sırada ise 85,82 milyon dolarla popüler kripto para borsası OKX yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!