Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Üçüncülüğü USDT’ye Kaptırdı

Tether’ın sabitkoini (stablecoin) USDT, piyasa değeri bakımından Ripple’ın XRP’sini geride bıraktı.

Kripto para piyasası geçtiğimiz gün sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin fiyatı yalnızca bir saat içerisinde yüzlerce dolar düştü ve bu arada piyasanın toplam değeri de bir hayli azaldı. CoinMarketCap verilerine göre piyasanın toplam değeri 1 gün içerisinde 262 milyar dolardan 250 milyar dolara düştü.

Biz özellikle 12 Mart tarihinde yaşanan düşüşün ardından biliyoruz ki kripto para yatırımcıları bu gibi dönemlerde sabitkoinlere geçiş yapıyorlar. Çünkü piyasa düşüşe geçtiği zaman paralarını bu şekilde koruyabiliyorlar. Bu da USDT gibi sabitkoinlerin piyasa değerinin artmasına yol açıyor.

Üçüncülüğü Kaptı

Piyasadaki düşüşün bu yüzden USDT’ye yaradığını söyleyebiliriz. Çünkü USDT bu sırada 8.8 milyar dolarlık piyasa değeriyle 8.7 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan XRP’yi geride bıraktı. USDT böylece piyasanın en büyük üçüncü kripto parası olmuş oldu.

Bu aslında birçok yatırımcıyı şaşırtmayacaktır çünkü USDT’nin (farklı ağlardaki) toplam piyasa değeri zaten kısa süre önce 10 milyar doları aşmıştı. USDT böylece XRP’yi zaten geride bırakmıştı.

USDT Büyüyor

USDT’nin piyasa değeri sadece birkaç hafta içerisinde milyarlarca dolar arttı. Bundan birkaç gün önce sosyal medya hesabımızdan bir gönderi paylaşıp Tether’ın sadece 1 buçuk ay içerisinde 2 milyardan fazla USDT ürettiğini belirtmiştik.

Glassnode da kısa süre önce USDT’nin ne kadar büyüdüğünü gösteren bir paylaşım yaptı. Ethereum ağında saat başı 1850 tane yeni USDT adresi açıldığını belirten Glassnode ekibi ayrıca USDT ile saat başı 8 bin 100 adet işlem yapıldığına dikkat çekiyor. Bunu ocak ayındaki dip seviyesiyle kıyasladığımızda arada %560’lık bir artış olduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment