Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IŞİD’in Elinde 300 Milyon Dolarlık Bitcoin Mi Var?

Blockchain araştırma ve analiz firması Chainalysis, bir şehir efsanesi gibi popülerleşen IŞİD teorisini derinlemesine incelediğini ve bunun hakkında rapor hazırladığını açıkladı. Bundan önceki aylarda IŞİD’in 300 milyondan daha fazla Bitcoin’e sahip olduğu iddia edilmişti.

Chainalysis ise yaptığı araştırmada terör örgütünün elinde böyle bir hazine olmadığını ve bunun mümkün gözükmediğini açıkladı. Daha önce IŞİD’in elde ettiği petrol kuyularındaki petrolü satarak, gelirini Bitcoin’e aktardığı ve bu şekilde hem yaptırımlardan hem de takip edilmekten kurtulduğu belirtilmişti.

IŞİD ve Bitcoin Hazinesi Gerçek Mi?

20 Mayıs tarihinde yayınlanan rapora göre ise IŞİD’in böyle bir şey yapmasından sonra yerel kripto para borsalarının hacimlerinde ciddi bir değişim ve artış olması gerekirken, böyle bir gelişme görülmemiş.

Chainalysis bunun yanı sıra kripto para birimlerinin artık ideal bir para saklama veya kaçırma aracı olmadığını vurguladıktan sonra blockchain teknolojisinin nakit paraya kıyasla çok daha fazla şeffaflık sağladığını belirtti. Altın veya nakit para kullanımı ile para transferinin çok daha gizli olduğunu belirten uzmanlar, şu an için IŞİD örgütünün Bitcoin milyoneri olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığın düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment