Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP’yi Bu Haftanın ”Yeşil” Kripto Para Birimi Yapan 5 Büyük Gelişme

XRP şu sıralar kan ağlayan piyasada yeşil gözüken nadir kripto para birimlerinden birisi konumunda. XRP bugün %4’ün üzerinde bir ivme yakaladı. Piyasa hacmine göre Bitcoin ve Ethereum‘dan sonra dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi olan XRP, ciddi gelişme gösterip Bill Clinton ve Madonna gibi isimler ile çeşitli anlaşmalar imzalıyor ve piyasa içerisinde yeni listelenmelerin keyfini sürüyor.

XRP %4’ün Üzerinde İvme Yakaladı

Bu hafta XRP topluluğu için bir çok iyi haber su yüzüne çıktı.  XRP fiyatı bugün saat 19:00 sularında %4’ün üzerinde ivme yakalamıştı ve şu an bir nebze düşüş yaşasa da hala yeşil konumda yer alıyor.

Dünyanın en büyük 3. kripto para birimi XRP, geçtiğimiz hafta içerisinde boğa piyasasından faydalanan isimlerden oldu ve 0.51 dolar seviyesinin üstüne kadar çıktı. Ancak yine çoğu kripto para birimi gibi, ayılar gelince o da biraz düşüşe geçti.

Aşağıdaki grafikte görebileceğiniz üzre, bugün XRP piyasanın neredeyse tamamı kızıla boyanmışken güzel bir yeşillenme yakaladı.

XRP, DCEX ve Unocoin Borsalarında Temel Para Birimi Olarak Yer Alıyor

Kripto ile kripto işlemi sunan San Francisco merkezli bir kripto para borsası olan DCEX, temel para birimi olarak XRP kullanmakta. Önümüzdeki günlerde start verilecek olan işlemde XRP kullanılmasının sebebi ise şu şekilde açıklanıyor:

”XRP Blockchain işlemleri genel olarak dört saniyenin altında gerçekleşiyor ve daha hızlı çok borsalı strateji imkanı sağlayıp, diğer para gönderme seçeneklerine kıyasla hız avantajı sağlıyor.”

Dahası, borsa, yatırımcılara düşük işlem ücreti avantajını sunmayı da planlamakta. DCEX önümüzdeki günlerde temel parite olarak XRP’nin kullanıldığı 15 kripto para birimini listelemeyi planlıyor. XRP’nin buradaki rolü ve faydası ise şöyle tanımlanmakta:

”XRP piyasa katılımcıları için yeni takas yolu açacak ve traderlara bir çok lider kripto para birimine daha kolay erişim seçeneği sunacak.”

Bu borsanın yanı sıra, başka bir kripto – kripto borsası olup aynı zamanda Hindistan’ın da lider kurumlarından birisi olan Unocoin de XRP’yi temel para birimi olarak kullanacağını açıkladı.

Büyük İsimler: Bill Clinton ve Madonna

Çok yakın bir zamanda Ripple, kendi küresel ödeme teknolojisi konferansı olan Swell‘de, eski ABD başkanı Bill Clinton gibi önemli bir ismin konuşma yapacağını açıklamıştı. 1 Ekim 2018 tarihinde San Francisco‘da yapılacak olan konferansın başlangıcında, Ulusal Ekonomi Konseyi müdürü ve eski ABD Başkanları Clinton ile Obama’nın danışmanlığını yapmış olan Gene Sperling, Bill Clinton ile yapılacak soru cevap bölümünü yönetecek.

Ripple bunun yanı sıra sosyal yardım çalışmaları da yapmakta. Daha önce eğitim sektörüne ve doğal yaşama da çeşitli bağışlar yapmış olan Ripple, dünyaca ünlü Madonna’nın kar amacı gütmeyen kurumu ile ortaklık imzaladığını duyurdu. Ripple ve Madonna’nın amacı ise Doğu Afrika’daki bir ülke olan Malavi için yardım toplayabilmek.

XRP, Coinsquare’in Beta Versiyonunda Listelendi

Başka bir kripto para borsası olan Coinsqaure, yakın zamanda XRP’yi kendi platformunda listelediğini duyurdu. Anca şu an için platform beta versiyonunda ve para çekme fonksiyonu kullanıma açık değil. Yine de kullanıcılar itibari para ve diğer kripto para birimleri için XRP kullanabilecek.


Coinsquare bu listeleme hakkında şunları ifade etti:

”Bu hamle hakkında heyecanlıyız ancak bunun uzun bir bekleme sonrası geldiğini de biliyor ve gecikmeler ile iletişim eksikliği için özür diliyoruz.”

Malta: XRP’nin Önde Gelen Traderı

Ripple’ın baş piyasa stratejisti Cory Johnson tarafından açıklanan yeni bir rapora göre, ”Artık XRP’nin önde gelen trader ülkesi Güney Kore değil, Malta.”

Malta’nın geçtiğimiz günlerde blockchain ve kripto para birimleri yararına kabul ettiği üç yasa ve ülkede bulunan Binance gibi bir borsa sayesinde, bu sonuç pek de şaşırtıcı değil.

Buna ek olarak bugün içerisinde paylaştığımız bir haberde BCH savunucusu Roger Ver‘in, Ripple CTO’su David Schwartz ve XRP topluluğundan önceden yaptığı açıklamalar yüzünden özür dilediğini aktarmıştık. Bu da XRP için etkili bir haber olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment