Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mavi Tikli ‘Donald J. Trump’ Twitter Hesabı Kripto Dolandırıcılığı Yapıyor

ABD Başkanı Donald J. Trump, yıl boyunca çok absürt ve çocukça açıklamalarda bulundu ancak bedava kripto para birimi dağıtmak bunlardan birisi değil. Ancak bugün kendi ismini taşıyan mavi tikli bir Twitter hesabı tam olarak bunu yaptığını iddia etti. Elon Musk ile bir nebze olsun popülerlik yakalayan ‘bedava ether’ veriyorum taktiği şu an resmen başka bir boyuta geçti.

 

”Müjde” gibi bir başlangıca sahip tweet dizisinin devamında, başkan Donald J. Trump, ” Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini kullanan okuyucularım için dünyadaki en büyük bedava kripto dağıtımını yapmaya karar verdim” ifadesini kullanmakta.

” Bütün okuyucularıma 5.000 ETH ve 500 BTC dağıtıyorum.”

Daha sonra bütün klasik Twitter sahtekarlıklarında olduğu gibi bu seferkinde de sizi dolandırıcılara kripto para göndereceğiniz adreslere yönlendirecek bir link mevcut. Basın saatine göre linkte verilen bitcoin adresi 17 BTC’nin üzerinde bir bağış aldı. Mevcut fiyatlara göre bu 128.000 doların üzerinde.

 

Peki insanlar gerçekten buna kanacak kadar aptal mı? Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, bu sahte Trump hesabı, gerçek Donald Trump hesabının attığı bir tweet’in altına cevap veriyor. Bu da mavi tikli Donald Trump hesabının, gerçek Donald Trump hesabının gönderisi altında bu teklifi yaptığı anlamına gelmekte. Çok da bilgili olmayan internet kullanıcıları bu yeme kolaylıkla düşebilir.

Yine de bu gibi ”bedava kripto para dağıtıyorum” olaylarında kullanıcının Twitter hesabını didik didik etmekte fayda var çünkü bunlar genellikle sahtekarlıktan ibaret. Bunun yanı sıra kripto para dünyasındaki çoğu önemli isim, – Vitalik Buterin, Binance CEO’su Changpeng Zhao vb. – kendi kullanıcı isimlerinin yanına ”bedava kripto para vermiyorum” ibaresi ekledi. Sırf bu olaylar için. Umuyoruz ki daha fazla kişi bu taktiklere düşmeden bunlara bir çare bulunabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment