Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Dünyada En Fazla Bitcoin Kullanımına Sahip Şehirler ve Ülkeler!

Dokuz yıllık bir süre boyunca, Bitcoin deneysel bir kripto para birimi olmaktan, küresel bir finans devrimi olmaya kadar ciddi bir yol kat etti. Her geçen sezon ile birlikte BTC’nin popülaritesi de ciddi bir oranda arttı.

Bölgelere Göre Bitcoin Popülaritesi

Bitcoin dünyanın çeşitli bölgelerinde ciddi bir yayılma hızına sahip. Avrupa’dan Amerika’ya kadar Bitcoin ciddi bir popülariteye sahip. Avrupa içerisinde BTC dostu olan şehirlerin ve ülkelerin başında Prag, Çek Cumhuriyeti, Madrid, İspanya, Amsterdam, Hollanda, Londra, İngiltere ve Paris, Fransa yer almakta. Prag dünyada en fazla BTC kabul eden dükkan ve satıcının bulunduğu şehir konumunda.

Amerika içerisindeki bölgeler ve şehirler listesine sadece ABD içerisindeki yerler değil, buna ek olarak Kuzey Amerika ve Güney Amerika içerisindeki ülkeler ve şehirler de dahil edilmiş. Bunların içerisinde Buenos Aires, Arjantin, San Francisco, ABD, Bogota, Kolombiya, New York, ABD ve Vancouver, Kanada yer alıyor. Güney Amerika ise genellikle BTC ağırlıklı bir kıta. Buenos Aires şu an dünyada en çok Bitcoin kabul eden işletmeye sahip ikinci şehir statüsünde.  San Francisco ise 100’ün üzerinde BTC kabul eden mağaza ile Buenos Aires’i yakından takip ediyor.

Image result for bitcoin global popularity

Asya, Afrika ve Orta Doğu gibi bölgeler ise dikkat çekici bir şekilde listede ve haritada yok. Ancak bu ciddi bir BTC harcamasının bu bölgelerde yaşanmadığı anlamına gelmez. Tel Aviv, İsrail ciddi anlamda BTC kullanımına sahip şehirlerden birisi ve bunu Güney Afrika’nın başkenti Cape Town izliyor. Haritaya baktığımızda Türkiye üzerinde de bir kızarıklık görmek mümkün. Tayland ve Endonezya gibi Doğu Asya ülkeleri ve Avustralya içerisindeki Melbourne ve Sidney gibi şehirler de ciddi oranda Bitcoin kullanıyor gibi gözükmekte.

Enflasyonla Baş Etmeyi ve Finansal Stabiliteyi Mümkün Kılıyor

Lider kripto para birimi BTC küresel olarak enflasyon ile baş etmek için kullanılmakta. Arjantin, Venezuela ve Zimbabve gibi ülkeler astronomik oranlarda BTC kullanıcısına sahip. Bunun temel nedeni ise kripto para birimlerinin bu ülkelerdeki itibari paraların sağladığına kıyasla daha güvenli olması.

Resmi olarak onaylanmamış istatistiklere göre Venezuela küresel Bitcoin işlemlerinin %8’ine sahip. Bu istatistik ülkenin dünyaya kıyasla %8’den daha az popülasyona sahip olduğu göz önüne alınırsa, pek doğru gibi gözükmüyor. Ancak yine de bu bile BTC’nin itibari paranın yerine geçme konusundaki başarısını kanıtlar nitelikte. Bolivar’ın inanılmaz oranda devalüasyona uğraması yüzünden, Venezuela halkının çoğu yüzünü BTC’ye çevirmiş durumda.

2017 yılında Dünya Bankası dünyada toplam iki milyar banka hizmeti alamayan insan olduğunu açıklamıştı. Bitcoin bu gibi finansal hizmet eksikliği yaşayan insanlara adeta yeni bir fırsat kapısı açıyor.

Araştırmanın orijinal metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Sizce Türkiye içerisindeki en çok Bitcoin kullanımına sahip şehir hangisi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment