Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ya Bitcoin Ya Biz Diyen ABD’ye El Salvador’dan Bitcoin Elçiliği

Dünyada Bitcoin’i yasallaştıran ilk ülke olan El Salvador, Teksas hükümeti ile yeni bir iş birliği yaparak ABD’de “Bitcoin Elçiliği” açmayı planlıyor.

Geçtiğimiz 2021 yılında Bitcoin’i tüm ülkede yasallaştırarak dünyada bir ilke imza atan El Salvador, Teksas hükümeti ile yeni kurduğu ortaklık ile ABD‘de Bitcoin’in benimsenmesine yönelik çalışmalar yapmayı planlıyor.

Gerçekleşen görüşmeye dair detaylar El Salvador’un ABD Büyükelçisi Milena Mayorga‘nın resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile duyuruldu.

Duyuruda Mayorga gerçekleştirdikleri görüşmede dünyanın ikinci Bitcoin elçiliğini ve potansiyel geliştirilebilecek projeleri tartıştıklarını belirtti.

Halihazırda kripto yanlısı yasaları bulunan Teksas, milletvekilleri tarafından blokzincir teknolojisinin desteklenmesine yönelik yasa tasarısı talebinin konuşulduğu bir dönemde, hükümetin El Salvador’un Bitcoin elçiliğine yönelik adım atması Teksas’ın kripto para ve blokzincir teknolojileri konusunda pozitif adımlar atmaya devam ettiğini gösteriyor.

El Salvador Bitcoin’i 2021 yılında ilk yasallaştırdığında, IMF ve ABD‘den sert tepki almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!