Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yakında Blok Ödülü Yarılanması Gerçekleştirecek 3 Alt Koin!

Lider kripto para birimi Bitcoin aslında sektörde blok ödülü yarılanması yaşayan tek koin değil. En çok bilinen alt koinlerden olan Litecoin‘in yanı sıra, piyasanın blok ödülü yarılanması yaşadığını çok bilmediği çok fazla proje de mevcut.

Temel olarak proof-of-work (iş ispatı) modeli kullanan projelerde görülen yarılanma veya halving, önümüzdeki tarihlerde dört önemli projede de hayata geçirilecek.

Bitcoin Cash, lider kripto para birimi BTC’den yaklaşık 1 ay önce blok ödülü yarılanması yaşayacak ve blok ödülü aynı BTC’de olduğu gibi 12,5’dan 6,25’e kadar düşürülecek.

Gizlilik odaklı kripto para projesi Beam de halving yaşayacaklardan birisi ve 4 Ocak tarihinde 100 olan ödül miktarı 50’ye düşürülecek.

Beam’den sonra 2020 yılında yarılanma yaşayacak bir başka kripto para da Zcash. Zcash’in yarılanması yıl sonuna doğru gerçekleşecek şekilde hesaplanmakta ve blok ödülü 50’den 25 ZEC’e düşecek.

Blok ödülü yarılanmaları genelde fiyata olumlu etki eden olaylar olarak bilinmekte ve üç kripto para için geleceğin neler getireceği merak ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment