Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaklaşan G20 Zirvesinde Kripto Paralar Konuşulacak mı?

Önümüzdeki günlerde düzenlenmesi beklenen G20 zirvesinde kripto paralarla ilgili ilginç kararlar alınabilir.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden temsilcilerin katılacağı G20 zirvesi haziran ayı içerisinde Japonya’da düzenlenecek. Fukuoka kentinde düzenlenecek olan bu zirvede son zamanlarda küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin masaya yatırılması bekleniyor.

Nikkei gibi kaynaklara göre ise bu liderler yalnızca geleneksel finans ile ilgili değil kripto paralarla ilgili de bazı açıklamalar yapabilirler. Kripto para sektöründeki yasal belirsizlikler özellikle son zamanlarda iyice dikkat çekmeye başladı ve bazı isimler G20 zirvesinde bu durumun da tartışılacağını düşünüyorlar.

Haziran ayında düzenlenmesi beklenen G20 zirvesinde kripto paraların konuşulması pek şaşırtıcı olmaz. Çünkü bu ülkelerin temsilcileri geçtiğimiz yıl düzenlenen zirvede de bu konu hakkında konuşmuş, Bitcoin fiyatı bunun ardından kayda değer bir çıkış yakalamıştı.

Ayrıca Japonya’nın son zamanlarda kendisini G20 zirvesine hazırladığı da biliniyor. Japonya’nın finans regülatörü olan Finansal Hizmetler Kurumu geçtiğimiz aylarda G20’ye hazırlanmak için kripto para borsalarını daha yakından incelemeye başlamış, kripto para sektörüyle ilgili yaptığı çalışmaları hızlandırmıştı.

Tüm bu gelişmeler G20 zirvesinde konuşulacak mı konuşulmayacak mı kısa süre içerisinde göreceğiz. G20 ülkelerinin temsilcilerinin kripto paralar hakkında yapacakları açıklamalar kripto para piyasasının olumlu veya olumsuz yönde harekete geçmesine yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment