Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaklaşan “The Merge” Güncellemesi Kurumsal Yatırımcıların İlgisini Ethereum’a (ETH) Çekiyor

2022 yılının başlarında Ethereum (ETH) hacmindeki ciddi düşüşlerin arından, kurumsal yatırımcıların son 3 hafta içinde ciddi miktarda alış yönlü hareket ettiği gözlemlendi.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), bu yıl ciddi fiyat düzeltmeleriyle karşı karşıya kaldı. 2022’nin başından bu yana, ETH fiyatı yüzde 70’in üzerinde bir düzeltme yaptı. Şu anda ETH, 128 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 1.000 dolara yakın işlem görüyor.

Yaklaşan  Proof-of-Stake (PoS) geçişiyle ilgili olarak devam eden gelişmeler sayesinde kurumsal yatırımcıların haziran ayının başı itibariyle ciddi miktarlarda Ethereum’a yöneldiği görülüyor.

İyi haber şu ki, Ethereum geliştiricileri Ethereum güncellemesi ile ilgili ilerleme kaydetmeye devam ettikçe, Ethereum’a kurumsal ilgi son zamanlarda artıyor. Bu ayın başlarında, Ethereum geliştiricileri, Sepolia test ağında güncellemeyi başarıyla başlattı.

Geçen hafta, Ethereum hacminde 7.6 milyon dolarlık net artış yaşandı. Fon yöneticisi CoinShares, dijital varlık fonu akışları haftalık raporunda, Ethereum tabanlı ürünlere art arda üçüncü hafta giriş görüldüğünü bildirdi. Kurumsal Ethereum fonları için 7.6 milyon dolarlık bir giriş varken, Bitcoin için oluşturulmuş fonlarda 1.7 milyon dolarlık bir kayıpla hacim çıkışları devam etti.

Ayrıca bu hafta içinde ünlü yatırımcı Michael Saylor, Altcoin Daily‘e verdiği röportajında Ethereum’un lehine şu açıklamalarda bulunmuştu:

Ethereum’un güvenli olduğunu düşünüyorum, bence oldukça açık. Bir ICO aracılığıyla piyasaya sürüldü, bir yönetim ekibi var, sürekli olarak sistem geliştirmeleri ve hard fork var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!