Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ, Enflasyon Oranını Düşük Buldu: Nasıl Başardılar?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından Twitter üzerinden konuya ilişkin paylaşım yaptı.

Binance CEO’su, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Dolaşımdaki doların %80’lik bir kısmının son 2 yılda basıldığını okuyun (link paylaşarak). Bu doğruysa ki grafiğe göre öyle görünüyor  %9,1’lik bir enflasyon oldukça düşük. Bunu nasıl başardılar?

Ardından bir paylaşımda daha bulunan CEO, “Enflasyonun %80 olacağını düşünüyorsanız siz de yanılıyorsunuz. %80’inin son 2 yılda basılması %500 anlamına geliyor.” açıklamalarında bulundu.

ABD’nin dolaşımdaki dolar sayısının 2 yıl içerisinde 5 katına çıkmasına rağmen enflasyon oranının %9 seviyelerinde bulunması Binance CEO’sunu şaşırtmış gibi görünüyor. Ancak CEO’nun düşük gördüğü bu verilere rağmen geleneksel piyasalar da dahil olmak üzere bütün piyasalarda volatilite artış gösterdi.

Haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte Bitcoin fiyatı yaklaşık %7 değer kaybederek 20.100 dolardan 18.900 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı.

ABD Başkanı Joe Biden, açıklanan enflasyon oranının kabul edilemez şekilde yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca Biden, merkez bankasıyla iş birliği yaparak ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!