Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yanlışlıkla 12 Bitcoin Kaybeden Yatırımcıya Bağış Yağıyor

Kripto para camiası Protocol Podcast’in sunucusu Eric Savics’e yardım eli uzattı.

Eric Savics bundan dört gün önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak cüzdanındaki tüm Bitcoinleri kaybettiğini açıkladı. Keep Key adlı Google Chrome uzantısının yanlışlıkla sahte versiyonunu kullanan Savics, cüzdan şifresini (şifresinden ziyade recovery phrase’ini) kaptırdı.

Savics yedi yıldır birikim yapıyor ve parasını Bitcoin’e aktarıyordu. Bu sayede 12 adet Bitcoin biriktirmeyi başarmıştı. Savics cüzdanındaki bu hemen hemen 120 bin dolarlık Bitcoinlerle ev almayı planlıyordu. Fakat Savics’in cüzdanına sızan hırsızlar cüzdandaki Bitcoinleri çaldılar.

Yardım Çağrısı

Savics cüzdanındaki Bitcoinlerin çalındığını fark edince sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Başına gelen olayı anlatan Savics, kripto para camiasına yardım çağrısında bulundu.

Cüzdanındaki Bitcoinleri çalan hırsızlara seslenen Savics bu Bitcoinleri biriktirmek için yedi yıl harcadığını, bu parayla ev almayı hayal ettiğini söyledi. Twitter’dan cüzdan adresini paylaşan Savics hırsızlara “en azından bir kısmını geri gönderin” diye seslendi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao Savics’in bu çağrısına yanıt vererek hırsızların kullandığı adresin kara listeye eklendiğini, bu adresten Binance’e para gönderilmesi halinde Savics’e yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

Bağış Yağdı

Savics’in başına gelenlere üzülen kripto para kullanıcıları kendisine kısa süre içerisinde yardım etmeye başladılar. Savics’in sosyal medyada paylaştığı cüzdan adresine hızla bağış yağmaya başladı.

Blockchain.com verilerine göre Savics bu cüzdanı paylaştıktan sonra cüzdana 93 farklı işlem gönderildi. Savics bu işlemler sayesinde 0.7 Bitcoin topladı ki bu şu an için 6 bin 650 dolara denk geliyor.

Savics’in sosyal medyada paylaştığı cüzdanın güncel bakiyesi, Blockchain.com

Geri Gönderebilir

Savics kripto para camiasından neredeyse 7 bin dolar bağış aldıktan sonra konuyla ilgili bir açıklama yapıp bu bağışlara dokunmayacağını söyledi. Twitter’dan bir paylaşım yapan Savics, kendisine para gönderen kişilere seslenerek ona “cüzdan adreslerini atmalarını” istedi.

Savics hırsızların parayı iade etmeleri halinde kendisine bağış yapan herkese geri ödeme yapacağını açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment