Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ankete Göre Güney Afrika NFT Benimseme Adaptasyonunda 12. Sırada

Çevrim içi anket şirketi Finder 1205 Güney Afrikalı internet kullanıcısı ile anket gerçekleştirdi. Güney Afrika %8,3 NFT’ye sahip olma oranıyla dünyada NFT benimseme adaptasyonu sıralamasında en yüksek 12. ülke konumunda bulunuyor.

Güney Afrika internet kullanıcılarının %9,4‘lük kısmı daha NFT sahibi olmayı planlıyor. Eğer bu gerçekleşirse toplam NFT benimseme oranı %17,8‘e yükselecek ve Güney Afrika 5. sırada olan Vietnam’ı geride bırakacak.

Sonuçlara göre Güney Afrikalı erkekler, kadınlara göre daha fazla NFT satın alıyor. Erkeklerin %10,5‘i NFT sahibi olduğunu söylerken bu oran kadınlarda %6,3‘tür. Araştırma sonuçlarına göre %4,2‘lik cinsiyet farkı, %2,7 olan dünya ortalamasının üzerindedir.

Güney Afrika’da NFT’ye sahip olma oranı en yüksek olanlar %11 ile 18-24 yaş arasındaki kullanıcılardır. Spektrumun diğer ucunda ise %5,2 ile 55-64 yaş arasındaki kesim bulunuyor.

Pek çok kişi NFT benimsenmesinin küresel olarak artmasını beklerken, anket sonuçlarına göre Japon internet kullanıcılarının %90‘ı NFT’lerin ne olduğunu bilmediğini söyledi. Japonya’yı %83 ile Almanya ve %79 ile Birleşik Krallık takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!