Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yargıç Karşısına Çıkan Hacker’a Biçilen Kefalet: 750 Bin Dolarlık Kripto Para

Sırbistan ve İtalya vatandaşı olan Martin Marsich, San Francisco merkezli dev oyun şirketlerinden Electronic Arts’ın (EA) bilgisayar ağını hacklediği gerekçesiyle tutuklandı ve şu an davasının görülmesini bekliyor. Marsich’in davasına bakan ABD’li yargıç, tutuklunun kefaletini kripto para aracılığıyla ödeyebileceği yönünde bir karar aldı.

Marsich 8 Ağustos tarihinde San Francisco’daki havalimanında tutuklandı ve 9 Ağustos’ta federal mahkemenin karşısına çıktı. Electronic Arts’ın bilgisayar ağına “izinsiz giriş” yapmakla suçlanan Marsich, suçu işlediği sırada 25 bin EA müşterisinin hesabına erişim sağlamayı başardı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre Electonic Arts, durumdan haberdar olur olmaz saldırıya maruz kalan hesapları dondurdu. Ancak Marsich, aradan geçen kısa zaman içerisinde şirkete 324 bin dolarlık zarara mal oldu.

Marsich’in duruşmasına henüz vakit var ancak ABD’li yargıç Jacqueline Corley, Marsich’in duruşma tarihine kadar bir rehabilitasyon merkezinde konaklayabileceğini açıkladı. Marsich’in duruşma tarihine kadar bu imkandan yararlanabilmesi için kripto para ile 750 bin dolar değerinde bir kefalet ödemesi gerekiyor. Bazı tahminlere göre Yargıç Corley, Marsich’in kripto para kullandığı bilindiği için kefaletin kripto para aracılığıyla ödenmesi kararını aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment