Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yasa Dışı Deep Web Marketi Ele Geçirildi: 4.650 Bitcoin’lik (BTC) İşlem

Deep Web üzerinde pazar yeri olarak işlem gören “world’s largest” isimli yasa dışı market Alman polislerinin yaptığı operasyon sonrasında kapatıldı. Yasadışı marketin şimdiye kadar 4.650 Bitcoin (BTC)’lik işleme ev sahipliği yaptığı bildirildi.

Tahmini yarım milyon kullanıcıya ev sahipliği yapan “world’s largest” isimli dark market, hafta sonu düzenlenen bir baskınla Alman polisi tarafından kapatıldı. Koblenz ve Oldenburg şehirlerindeki savcılardan yapılan duyurularda, dark market operatörünün merkezinin Almanya ve Danimarka sınırına yakın bir yerde olduğu belirtildi. Pazar yerinin sunucusu dün resmi olarak kapatıldı.

Uyuşturucular, SIM kartlar, çalıntı ve sahte kredi kartı verileri, sahte para ve daha fazlasının satıldığı dark marketin, birçok satıcının COVID-19 pandemisi yüzünden işlerini internete taşımak zorunda kalmasıyla geçtiğimiz yıllarda kullanımının arttığı bildirildi.

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre market üzerinde 2.400’den fazla satıcı hizmet sağlıyordu ve 320.000’den fazla işlemde toplam 4.650 Bitcoin ve 12.800 Monero (XMR)’luk işlem hacmi bulunuyordu.

 

 

Darknet pazar yerlerinin, Bitcoin için uzun süredir (2011 den beri) aktif kullanım alanları oluşturduğu belirtiliyor. Bitcoin’in gizliliğe dayanıklı nitelikleri sayesinde, üçüncü taraf kısıtlamaları veya küresel sınırlar ne olursa olsun kullanıcıların karaborsadan mal satın almak için ona güvenebilmelerini sağlamaktadır.

Chainalysis verilerine göre, 2020’de dark web’deki yasa dışı işletmelere 1.5 milyar dolar harcanacağı ve yasa dışı faaliyet içeren Bitcoin işlemlerinin oranının 2019’a kıyasla azaldığı belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!