Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Bir Ödeme Daha Yaptı: Bitcoin (BTC) Tasfiye Fiyatını 2.722 Dolara Düşürdü

Kripto para lending ve staking platformu Celsius, en büyük merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinden Maker’a bir geri ödeme daha yaparak Bitcoin (BTC) üzerindeki tasfiye fiyatını 2.722 dolara düşürdü.

Kısa bir süre önce 3 transfer işleminde Maker‘a yaptığı 120 milyon DAI‘lik ödeme ile Bitcoin tasfiye fiyatını 5.000 doların altına düşüren Celsius, TSİ dün akşam saatlerinde bir ödeme daha gerçekleştirdi. Celsius gerçekleştirdiği 34.43 milyon DAI‘lik son geri ödeme ile birlikte Bitcoin üzerindeki tasfiye fiyatını 2.722 dolar seviyesine düşürdü.

Geçtiğimiz aylarda Maker üzerinden WBTC teminatı olarak yüz milyonlarca DAI borç alan Celsius‘un, haziran ayında mevcut piyasa koşullarında likidite sıkıntısı yaşadığını belirterek tüm para çekme işlemlerini geçici olarak kapatmasının ardından borçlarını geri ödeyemeyeceği bu sebeple tasfiye edileceği ve iflas edeceği yönünde haberler çıkmıştı.

Oasis verilerine göre 1 Temmuz tarihinden bu yana gerçekleştirdiği 183 milyon DAI geri ödeme ile tasfiye riskini azaltan Celsius‘un, hala Maker‘a 41.23 milyon DAI olmak üzere Compound’a 100 milyon ve Aave’ye 175 milyon dolar borç pozisyonu bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!