Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Fonu Yöneticisi: Çok Az Sayıda Aile Şirketi, Direkt Olarak Bitcoin Aldı

Kurumsal yatırımcılar artık sektöre giriyor yorumları ve ifadeleri, artık kripto para sektörü için bir nevi efsane haline geldi. Medyada da bu konuyla ilgili olarak çok fazla sayıda yorum bulmak mümkün hale gelirken, bu durumun aslında pek de doğru olmadığını ifade eden veriler de mevcut.

Bu kurumsal yatırımcı kısmında işin dikkat çeken bir diğer noktası da, elbette ki aile ofisleri. Varlık konusunda dünyada önemli bir yere sahip olan bu kurumlar ile ilgili olarak yapılan yorumlarda, bu ofislerin Bitcoin’e yatırım yaptıkları ifade edilmişti. Bu yorumlar da, kripto para sektörünü heyecanlandırmış ve ‘kurumsal yatırımcı gelmeye başladı’ efsanesini daha da güçlendirmişti.

Ancak konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan DTC Capital yöneticisi Spencer Noon’a göre, bu yaratılan inanış pek de doğru değil. Katıldığı bir toplantıda, aile ofisleri ile görüştüğünü belirten Noon, bu noktada aile ofislerinin çok azının Bitcoin sahibi olduğunu ifade etti.

Noon, şunları söyledi:

”Geçtiğimiz günlerde bir etkinliğe katıldım ve ellerinde 1 milyar dolardan fazla fon olan 30 aile ofisi ile görüştüm. Bu ofislerin sadece bir ya da birkaç tanesi, bana Bitcoin ile ilgileniyoruz dedi.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment