Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Yatırımcı 2011’de Alıp Unuttuğu Bitcoinleri Buldu

Reddit’teki bir kullanıcı bundan yıllar önce aldığı ama sonradan unuttuğu Bitcoinleri buldu.

Şu anda 9 bin 500 dolardan daha pahalı olan bir Bitcoin’in fiyatı bundan yıllar önce sadece birkaç dolardı. Bu dönemlerde insanlar onlarca, hatta yüzlerce Bitcoin alabiliyorlardı. Fakat bu tarihlerde Bitcoin alan birçok kişi ya bu Bitcoinleri hangi cüzdanda sakladığını unuttu, ya o cüzdana olan erişimini bir şekilde kaybetti ya da bu BTC’leri HODL yapmadan sattı.

Zaman zaman yıllar önce satın aldığı Bitcoinleri bulan şanslı insanların hikayelerini görüyoruz. Yıllar önce 1 adet Bitcoin almak için 10, 20 dolar gibi paralar ödeyen bu insanlar şimdi bu BTC’leri binlerce dolara satabiliyorlar. Bir Reddit kullanıcısı geçtiğimiz gün buna benzer bir hikaye anlattı ve 2012’den kalma 2 BTC bulduğunu açıkladı.

Donanım Cüzdanlarının Önemi

Reddit’teki bir kullanıcı 2011 yılında 50’den fazla Bitcoin aldığını ama bunların çoğunu sattığını söyledi. Toplamda 57 tane Bitcoin alan bu kullanıcısı bu BTC’leri 2012’de kendisinin denemiyle üç kuruş paraya sattı.

Bu kullanıcı yıllar önce kullandığı cüzdana kısa süre önce yeniden erişim sağladığını açıkladı. Bitcoinlerini bir donanım cüzdanında (USB) saklayan bu eski yatırımcı, cüzdanında hala 2 tane Bitcoin olduğunu fark etti. Bu yatırımcı böylece zamanında birkaç dolara aldığı Bitcoinlerden 20 bin dolara yakın para kazanmış oldu. Bu arada yıllar içerisinde yapılan hard forklardan gelen diğer tokenları saymıyoruz.

Reddir kullanıcısının cüzdanı, Kaynak

Eğer bu yatırımcı 2011 yılında aldığı Bitcoinleri HODL yapmış olsaydı şu anda 20 bin doları değil neredeyse yarım milyon doları olacaktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment